Ειδήσεις

Ενεργειακή αναβάθμιση στο 6ο Δημοτικό σχολείο Καρδίτσας


Αναβαθμίζεται ενεργειακά το κτίριο του 6ου Δημοτικού Σχολείου Καρδίτσας με χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ Θεσσαλίας 2014-2020. Ο Περιφερειάρχης Κώστας Αγοραστός έδωσε την έγκριση για την υπογραφή της σύμβασης του έργου, συνολικού προϋπολογισμού ένταξης 240.000 ευρώ. Δικαιούχος και φορέας υλοποίησης είναι ο Δήμος Καρδίτσας.

«Με ολοκληρωμένη στρατηγική και χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ Θεσσαλίας, το  βραβευμένο πρόγραμμα ενεργειακών αναβαθμίσεων  που χρηματοδοτεί η Περιφέρεια Θεσσαλίας, αποδίδει σύγχρονα και λειτουργικά δημόσια κτίρια που εξοικονομούν ενέργεια και  χρηματικούς πόρους και σέβονται το περιβάλλον» δηλώνει ο Περιφερειάρχης Κώστας Αγοραστός. «Σε συνεργασία με τον Δήμαρχο Καρδίτσας Βασίλη Τσιάκο,  το  κτίριο του 6ου Δημοτικού σχολείουεκσυγχρονίζεται σύμφωνα με τις ανάγκες της εποχής, μειώνει το ενεργειακό του αποτύπωμα και αποκτά πιο λειτουργικούς και φιλικούς χώρους για μαθητές,  εκπαιδευτικούς και εργαζόμενους.Είναι ένα διαγενεακό έργο, που αφήνει πίσω του μέλλον» προσθέτει ο Περιφερειάρχης.

 

Οι παρεμβάσεις εξοικονόμησης ενέργειας

Το υφιστάμενο σχολικό κτίριο Ενεργειακής Κατηγορίας Δ,  αναβαθμίζεται  σε Κατηγορία Β με βελτίωση των ενεργειακών χαρακτηριστικών του.Η ενεργειακή αναβάθμιση του κτιρίου περιλαμβάνει τις εξής παρεμβάσεις:  Θερμομόνωση εξωτερικών επιφανειών, θερμομόνωση οροφής, αντικατάσταση κουφωμάτων με νέα ανοιγόμενα αλουμινίου, παρεμβάσεις στο σύστημα θέρμανσης, μόνωση σωληνώσεων, εγκατάσταση ανεμιστήρων οροφής,  και αντικατάσταση των φωτιστικών με νέα τύπου Led.

 

Προηγούμενο άρθρο Η Περιφέρεια Θεσσαλίας συμμετείχε στο εργαστήριο του Δικτύου Περιφερειακών Κόμβων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής
Επόμενο άρθρο Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Αγίου Σπυρίδωνος Τ.Κ. Λόφου Φαρσάλων