Ειδήσεις

Εγγραφές μαθητών του 1ου Πειραματικού Γενικού Λυκείου Καρδίτσας


Τα Πειραματικά Σχολεία (ΠΕΙ.Σ.) ιδρύονται και λειτουργούν με σκοπό να συμβάλουν στον βέλτιστο εκπαιδευτικό σχεδιασμό και καλλιεργούν, εφαρμόζουν και διαχέουν εκπαιδευτικές μεθόδους, πρακτικές και εργαλεία που στοχεύουν στην καινοτομία και εξωστρέφεια των σχολικών μονάδων, ακολουθώντας ωστόσο το ωρολόγιο πρόγραμμα και το πρόγραμμα σπουδών που εφαρμόζεται και στα υπόλοιπα σχολεία.

Το 1ο Πειραματικό ΓΕ.Λ. Καρδίτσας, στο παραπάνω πλαίσιο εφαρμογής της καινοτομίας, στα δύο χρόνια λειτουργίας του ως Πειραματικό Γενικό Λύκειο, υλοποίησε μεγάλο αριθμό δράσεων μέσω των ομίλων αριστείας και δημιουργικότητας, των προγραμμάτων Erasmus+, καθώς και των υπολοίπων προγραμμάτων σχολικών δραστηριοτήτων, αποσπώντας σημαντικά πανελλήνια βραβεία και διακρίσεις.

Οι γονείς και οι κηδεμόνες που επιθυμούν την εγγραφή των παιδιών τους στο 1ο Πειραματικό ΓΕ.Λ. Καρδίτσας δύνανται να καταθέσουν αίτηση για εισαγωγή μέσω της Ενιαίας Ψηφιακής Πύλης της Δημόσιας Διοίκησης(https://www.gov.gr/ipiresies/ekpaideuse/eggraphe-se-skholeio/ps-peis-es) από την Παρασκευή 10 Μαρτίου 2023 και ώρα 14:00 μέχρι και τη Δευτέρα 27 Μαρτίου 2023 και ώρα 14:00.

Η εισαγωγή μαθητών/τριών στην εισαγωγική τάξη Πειραματικών Λυκείων για το σχολικό έτος 2023-2024γίνεται με δημόσια ηλεκτρονική κλήρωση, η οποία θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 28 Απριλίου 2023. Σε περίπτωση διασυνδεδεμένων ΠΕΙ.Σ., οι απόφοιτοι του Πειραματικού Σχολείου της ίδιας ή προηγούμενης βαθμίδας εγγράφονται αυτόματα στο συνδεδεμένο Πειραματικό Σχολείο της ίδιας ή της επόμενης βαθμίδας, εφόσον το επιθυμούν, χωρίς αίτηση και χωρίς κλήρωση.

Καλούνται οι γονείς/κηδεμόνες των μαθητών/τριών που επιθυμούν να εγγραφούν στο 1ο Πειραματικό Γενικό Λύκειο Καρδίτσας – και δεν φοιτούν στην Γ΄ τάξη του συνδεδεμένου 1ου Πειραματικού Γυμνασίου Καρδίτσας – να υποβάλουν αίτηση εγγραφής στην παραπάνω ηλεκτρονική πλατφόρμα. Οδηγίες για την είσοδο και εγγραφή στην πλατφόρμα, καθώς και περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τη φοίτηση στα πειραματικά σχολεία και ειδικότερα για τη φοίτηση στο 1ο Πειραματικό ΓΕ.Λ. Καρδίτσας υπάρχουν στην ιστοσελίδα του σχολείου: http://1lyk-kardits.kar.sch.gr/ 1ο Πειραματικό ΓΕΛ Καρδίτσας: Διεύθυνση: Αιόλου 28, 43131 Καρδίτσα, Τηλέφωνα: 2441029401 & 2441600685, email: 1lykkard@sch.gr

 

Προηγούμενο άρθρο Final four Κορασίδων A2 Θεσσαλίας: Χάλκινο μετάλλιο για τις Κορασίδες του ΓΣ Μουζακίου
Επόμενο άρθρο Τα δρομολόγια των Κινητών Αστυνομικών Μονάδων Καρδίτσας