Ειδήσεις

Εγγραφές στο Εσπερινό Γυμνάσιο με Λυκειακές Τάξεις Καρδίτσας


Ξεκίνησαν σήμερα 24/06/2022 οι εγγραφές για τη σχολική χρονιά 2022-2023 στο Εσπερινό  Γυμνάσιο με Λυκειακές Τάξεις Καρδίτσας και διαρκούν έως και τις 7 Ιουλίου 2022. Για το Λύκειο οι εγγραφές, ανανεώσεις εγγραφών ή μετεγγραφές γίνονται ηλεκτρονικά μέσω της εφαρμογής«e-εγγραφές» σύμφωνα με την Υ.Α. 74889/A7/17-06-2022(3101Β 2022).

Το Εσπερινό  Γυμνάσιο είναι τριετές (Α΄- Β΄- Γ΄ Γυμνασίου), όπως και το Εσπερινό  Γενικό Λύκειο (Α΄- Β΄- Γ΄ Λυκείου ). Απευθύνεται σε μαθητές άνω των 15 ετών και σε ενήλικες. Οι τίτλοι που αποδίδονται είναι ισότιμοι και ισάξιοι των ημερήσιων Γυμνασίων και Λυκείων.

Για το Εσπερινό  Γυμνάσιο με Λυκειακές Τάξεις ισχύουν τα παρακάτω:

  • Ωράριο διδασκαλίας από 06:00μμ έως 09:35μμ.
  • Διευρυμένο όριο απουσιών (130).

Η διάρκεια φοίτησης είναι έξι χρόνια (τρεις τάξεις του Γυμνασίου και τρεις Λυκειακές τάξεις). Δικαίωμα φοίτησης έχουν ενήλικες, χωρίς βεβαίωση εργασίας ή ανεργίας και εργαζόμενοι ανήλικοι μαθητές που έχουν συμπληρώσει το 15ο έτος της ηλικίας τους..

Υπάρχει δυνατότητα δωρεάν μεταφοράς των μαθητών από άλλα μέρη του νομού με ταξί ή αποζημίωση του κόστους μεταφοράς τους με δικό τους μεταφορικό μέσο, καθώς είναι το μοναδικό Εσπερινό  Γυμνάσιο με Λυκειακές τάξεις στο νομό.

Το σχολείο διαθέτει εργαστήρια φυσικής – χημείας, πληροφορικής καθώς και βιβλιοθήκη. Οι απόφοιτοι του Λυκείου, εφόσον έχουν φοιτήσει στο σχολείο μας στις τρεις τάξεις, έχουν δικαίωμα να προσέλθουν στις Πανελλαδικές εξετάσεις (ειδικές για τα Εσπερινά Λύκεια) και να εισαχθούν στα ΑΕΙ όπως και οι μαθητές των ημερήσιων Λυκείων. Τα τελευταία χρόνια η πλειονότητα των αποφοίτων του σχολείου έχουν εισαχθεί σε Πανεπιστημιακές σχολές στις οποίες φοίτησαν και ολοκλήρωσαν με επιτυχία τις σπουδές τους.

Γιατί να επιλέξετε το Εσπερινό  Γυμνάσιο και Γενικό Λύκειο

  • Για να αποκτήσετε Απολυτήριο Γυμνασίου και Λυκείου με ενδοσχολικές εξετάσεις.
  • Για να φοιτήσετε στο πλαίσιο ενός σχολικού περιβάλλοντος όπου δεσπόζει η ευγενής άμιλλα και η χαρά της μάθησης χωρίς την πίεση των εξωδιδακτικών δραστηριοτήτων.
  • Για να εισαχθείτε στην τριτοβάθμια εκπαίδευση με ευνοϊκούς όρους με ειδικό ποσοστό πρόσβασης 1% καθ’ υπέρβαση του αριθμού των εισακτέων, συμμετέχοντας στις Πανελλαδικές Εξετάσεις των Εσπερινών ΓΕΛ ή για να συνεχίσετε, ως απόφοιτοι Λυκείου, τις σπουδές σας σε σχολές εκτός τριτοβάθμιας εκπαίδευσης (π.χ. Ι.Ε.Κ.)
  • Για να διευρύνετε το μορφωτικό σας επίπεδο και να διεκδικήσετε μία καλύτερη θέση εργασίας στο μέλλον.
  • Για να φοιτήσετε σ’ ένα φιλικό και ήσυχο σχολείο με μικρό αριθμό μαθητών (συνολικά και ανά τμήμα), στο οποίο διδάσκουν εκπαιδευτικοί με διάθεση να σας βοηθήσουν να εκπληρώσετε τους στόχους σας.
  • Για να έχετε την ευκαιρία να συμμετέχετε σε ευρωπαϊκά προγράμματα και σε ποικίλες εξωδιδακτικές δραστηριότητες που έχουν σχέση με θέματα πολιτισμού, περιβάλλοντος, αγωγής υγείας κ.ά. και στοχεύουν στην ενημέρωση και καλλιέργεια των δεξιοτήτων των μαθητών.

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στο Εσπερινό  Γυμνάσιο με Λυκειακές Τάξεις Καρδίτσας στην οδό Ιεζεκιήλ και 18ης Αυγούστου και στο τηλέφωνο 2441022732 και στην ιστοσελίδα του σχολείου https://espekar.gr/

Προηγούμενο άρθρο 60 νέα κρούσματα covid στην Καρδίτσα
Επόμενο άρθρο Πρόγραμμα επισκέψεων αγροτικών ιατρών στην Αργιθέα