Ειδήσεις

Ενημέρωση-εκπαίδευση από εκπαιδευτές του ΕΚΑΒ στο 4ο Λύκειο Καρδίτσας


«’Οσοι περισσότεροι εκπαιδευτούν τόσο περισσότεροι θα σωθούν». Με το παραπάνω μότο, την Πέμπτη  24 Νοεμβρίου, πραγματοποιήθηκε στον χώρο του  4ου Λυκείου Καρδίτσας ενημέρωση-εκπαίδευση από εκπαιδευτές του ΕΚΑΒ γύρω από ζητήματα που αφορούν στην παροχή πρώτων βοηθειών, καταρχήν στον σχολικό χώρο αλλά και έξω από αυτόν.

Καθώς τα προβλήματα που μπορεί να προκύψουν  στον σχολικό χώρο είναι πολλαπλά, κρίθηκε αναγκαία η διοργάνωση αυτής της συνάντησης την οποία παρακολούθησαν με πολύ μεγάλο ενδιαφέρον οι εκπαιδευτικοί του 4ου Γυμνασίου και 4ουΛυκείου. Οι εκπαιδευτές, με αμεσότητα και χιούμορ, έδειξαν την τεχνική της Καρδιοπνευμονικής Αναζωογόνησης σε προπλάσματα καθώς και τη χρήση απινιδωτή.  Ενημέρωσαν δε για τα έντεκα σημεία της πόλης στα οποία υπάρχουν αυτόματοι εξωτερικοί απινιδωτές. Στη συνέχεια κάλεσαν κάθε εκπαιδευτικό ξεχωριστά  να δοκιμάσει να προσφέρει ΚΑΡΠΑ και απάντησαν σε ερωτήσεις που δέχτηκαν  για το πώς μπορούν οι εκπαιδευτικοί να προσφέρουν πρώτες βοήθειες σε περίπτωση επιληψίας, λιποθυμίας ή τραυματισμού.

Υπήρξε πραγματικά μια πολύ ενδιαφέρουσα  συνάντηση, καθώς η γνώση που αποκτήθηκε είναι πολύτιμη σε περίπτωση που κάποιος συνάνθρωπός μας  διατρέξει κίνδυνο και είμαστε εκεί. Με ψυχραιμία και κάποιες  απλές τεχνικές μπορεί να σωθεί μία ζωή!

Οι Διευθύνσεις και οι Σύλλογοι Διδασκόντων του 4ου Γυμνασίου και 4ουΛυκείου ευχαριστούν θερμά τους εκπαιδευτές του ΕΚΑΒ για την σπουδαία εθελοντική προσφορά τους.

Προηγούμενο άρθρο H Δημοτική Πινακοθήκη Καρδίτσας υποδέχεται την έκθεση του Στάθη Βατανίδη: “Το Φανταστικό μου Μουσείο”
Επόμενο άρθρο Συνεδρίαση του Συντονιστικού Τοπικού Οργάνου Λίμνης Πλαστήρα για την κακοκαιρία