Ειδήσεις

Ενημέρωση των εκπαιδευομένων του παραρτήματος Σοφάδων του ΣΔΕ Καρδίτσας για το κάπνισμα


Την Τετάρτη 7 Φεβρουαρίου 2024, στο Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας Σοφάδων (παράρτημα του ΣΔΕ Καρδίτσας) πραγματοποιήθηκε ενημερωτική εκδήλωση με θέμα το κάπνισμα σε συνεργασία με το Κέντρο Υγείας Σοφάδων. Στόχος ήταν η ευαισθητοποίηση των εκπαιδευομένων για τους κινδύνους που μπορούν να παρουσιαστούν στη ζωή τους εξαιτίας του καπνίσματος. Επιλέγοντας το κάπνισμα, οι άνθρωποι αυξάνουν την πιθανότητα εμφάνισης σημαντικού αριθμού νοσημάτων και μειώνουν το προσδόκιμο επιβίωσής τους.

Οι επισκέπτριες του Κέντρου Υγείας Σοφάδων, κ.Ντάφου Ελένη και κ.Τσιμπουκάκη Δανιέλα αναφέρθηκαν αναλυτικά στους κινδύνους που εγκυμονεί αυτή η βλαβερή συνήθεια, στην εξάρτηση που προκαλεί και τόνισαν τα οφέλη από την διακοπή του καπνίσματος.Οι εκπαιδευόμενοι παρακολούθησαν με προσοχή και ενδιαφέρον την παρουσίαση, έθεσαν τα ερωτήματά τους και έλαβαν κατατοπιστικές απαντήσεις. Παράλληλα έγινε διανομή έντυπου ενημερωτικού υλικού στους συμμετέχοντες.

Ευχαριστούμε θερμά την κ. Ντάφου Ελένη για την κατατοπιστική και ενδιαφέρουσα παρουσίαση, αλλά και το Κέντρο Υγείας Σοφάδων για την άμεση ανταπόκρισή του στα αιτήματα του σχολείου μας για δράσεις που προασπίζουν και βελτιώνουν την ποιότητα ζωής των ανθρώπων.

Το Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας (ΣΔΕ) Καρδίτσας λειτουργεί από το 2004 και είναι ένα καινοτόμο Σχολείο Εκπαίδευσης Ενηλίκων. Το πρόγραμμα των ΣΔΕ χρηματοδοτείται από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού, Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση (ΕΣΠΑ)» που υλοποιείται με τη συγχρηματοδότηση της ΕΕ και του Ελληνικού Δημοσίου. Εποπτεύονται από το την Γενική Γραμματεία Επαγγελματικής Εκπαίδευσης, Κατάρτισης και Δια Βίου Μάθησης και από το Ίδρυμα Νεολαίας και Δια Βίου Μάθησης (ΙΝΕΔΙΒΙΜ). Υπηρετούν την καταπολέμηση του κοινωνικού αποκλεισμού μέσω της εκπαίδευσης και στόχοι είναι η επανασύνδεση με την τυπική εκπαίδευση, η διαμόρφωση θετικής στάσης προς τη μάθηση, η απόκτηση βασικών γνώσεων και δεξιοτήτων και η πρόσβαση στην αγορά εργασίας.

 

 

Προηγούμενο άρθρο Ανάπτυξη της Υπαίθρου - Κοινή Αγροτική Πολιτική σήμερα και αύριο
Επόμενο άρθρο Την ήττα γνώρισε ο Γ.Σ. Μουζακίου στο τοπικό ντέρμπι με αντίπαλο την Κ.Β.Α.