Ειδήσεις

Ενημέρωση των Εκπαιδευομένων Του Παραρτήματος Σοφάδων του ΣΔΕ Καρδίτσας με θέμα τον εμβολιασμό και την πρόληψη υγείας


Τη Δευτέρα 8 Απριλίου 2024, στο Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας Σοφάδων (παράρτημα του ΣΔΕ Καρδίτσας) πραγματοποιήθηκε ενημερωτική εκδήλωση με θέμα τη σημασία του εμβολιασμού στην πρόληψη νοσημάτων σε συνεργασία με το Κέντρο Υγείας Σοφάδων. Στόχος ήταν η ευαισθητοποίηση των εκπαιδευομένων για την αξία του εμβολιασμού για να μπορούν να έχουν καλύτερη ποιότητα ζωής,προστατευμένοι από σοβαρά λοιμώδη νοσήματα.

Οι επισκέπτριες του Κέντρου Υγείας Σοφάδων, κ. Ντάφου Ελένη και κ. Τσιμπουκάκη Δανιέλα παρουσίασαν αναλυτικά τα απαραίτητα εμβόλια που πρέπει να γίνονται, τη συνιστώμενη δοσολογία και την ηλικία χορήγησης κάθε δόσης. Ο προληπτικός εμβολιασμός προστατεύει τη ζωή σε κάθε ηλικία. Η παρουσίαση ολοκληρώθηκε με ενδιαφέρουσα συζήτηση ανάμεσα στους συμμετέχοντες και διανομή έντυπου ενημερωτικού υλικού.

Ευχαριστούμε θερμά το Κέντρο Υγείας Σοφάδων για την στήριξή του στην υλοποίηση της συγκεκριμένης δράσης.

Το Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας (ΣΔΕ) Καρδίτσας λειτουργεί από το 2004 και είναι ένα καινοτόμο Σχολείο Εκπαίδευσης Ενηλίκων. Το πρόγραμμα των ΣΔΕ χρηματοδοτείται από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού, Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση (ΕΣΠΑ)» που υλοποιείται με τη συγχρηματοδότηση της ΕΕ και του Ελληνικού Δημοσίου. Εποπτεύονται από το την Γενική Γραμματεία Επαγγελματικής Εκπαίδευσης, Κατάρτισης και Δια Βίου Μάθησης και από το Ίδρυμα Νεολαίας και Δια Βίου Μάθησης (ΙΝΕΔΙΒΙΜ). Υπηρετούν την καταπολέμηση του κοινωνικού αποκλεισμού μέσω της εκπαίδευσης και στόχοι είναι η επανασύνδεση με την τυπική εκπαίδευση, η διαμόρφωση θετικής στάσης προς τη μάθηση, η απόκτηση βασικών γνώσεων και δεξιοτήτων και η πρόσβαση στην αγορά εργασίας.

Προηγούμενο άρθρο Εργαστήρι σύνταξης βιογραφικού σημειώματος στο Παράρτημα Ρομά του Δήμου Σοφάδων
Επόμενο άρθρο Συνεδριάζει το Δημοτικό Συμβούλιο Παλαμά στις 18 Απριλίου