Ειδήσεις

Ενημέρωση των εκπαιδευομένων του παραρτήματος Σοφάδων του ΣΔΕ Καρδίτσας με θέμα Υγιεινή διατροφή


Την Τετάρτη 29 Μαρτίου 2023, στο Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας Σοφάδων (παράρτημα του ΣΔΕ Καρδίτσας) πραγματοποιήθηκε ενημερωτική δράση για την υγιεινή διατροφή σε συνεργασία με το Κέντρο Υγείας Σοφάδων. Στόχος ήταν η ευαισθητοποίηση των εκπαιδευομένων στο θέμα της υγιεινής διατροφής και η ενθάρρυνσή τους να επιλέγουν τρόφιμα που προάγουν την υγεία τους.

Η κ. Ντάφου Ελένη, επισκέπτρια του Κέντρου Υγείας Σοφάδων, ενημέρωσε τους παρευρισκόμενους για την αξία της σωστής διατροφής και τη σημασία της υιοθέτησης υγιεινών διατροφικών συνηθειών για την προάσπιση της ψυχικής και σωματικής υγείας.

Η ενημέρωση περιελάμβανε πλούσιο οπτικοακουστικό και έντυπο υλικό. Εκπαιδευόμενοι και εκπαιδευτικοί έθεσαν τα ερωτήματά τους και έλαβαν κατατοπιστικές απαντήσεις και συμβουλές σχετικά με την υγιεινή διατροφή.Τούτο είναι εξαιρετικά σημαντικό, ιδιαίτερα σε μια τόσο ευαίσθητη κοινωνικά ομάδα όπως είναι οι Αθίγγανοι, με στόχο την χάραξη μιας νέας διατροφικής συνήθειας σε μεγάλους και παιδιά.

Ευχαριστούμε θερμά το Κέντρο Υγείας Σοφάδων για τη στήριξή του στην υλοποίηση της συγκεκριμένης δράσης και ιδιαίτερα, την κ. Ντάφου Ελένη για την ευχάριστη, ζωντανή, ενδιαφέρουσα παρουσίαση-ενημέρωση.

Το Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας (ΣΔΕ)Καρδίτσας λειτουργεί από το 2004 και είναι ένα καινοτόμο Σχολείο Εκπαίδευσης Ενηλίκων. Το πρόγραμμα των ΣΔΕ χρηματοδοτείται από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού, Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση (ΕΣΠΑ)» που υλοποιείται με τη συγχρηματοδότηση της ΕΕ και του Ελληνικού Δημοσίου. Εποπτεύονται από το την Γενική Γραμματεία Επαγγελματικής Εκπαίδευσης, Κατάρτισης, Δια Βίου Μάθησης και Νεολαίας και από το Ίδρυμα Νεολαίας και Δια Βίου Μάθησης (ΙΝΕΔΙΒΙΜ). Υπηρετούν την καταπολέμηση του κοινωνικού αποκλεισμού μέσω της εκπαίδευσης και στόχοι είναι η επανασύνδεση με την τυπική εκπαίδευση, η διαμόρφωση θετικής στάσης προς τη μάθηση, η απόκτηση βασικών γνώσεων και δεξιοτήτων και η πρόσβαση στην αγορά εργασίας.

 

 

Προηγούμενο άρθρο Προσωρινή διακοπή κυκλοφορίας σε οδούς της πόλεως της Καρδίτσας
Επόμενο άρθρο Υψηλές αθλητικές διακρίσεις!