Ειδήσεις

Ενημερωτικές δράσεις για τον καρκίνο του μαστού σε Μουζάκι και Αγναντερό


Παγκόσμια ημέρα κατά του καρκίνου του μαστού σήμερα Τρίτη 25 Οκτωβρίου 2022 και το Κέντρο Κοινότητας του Δήμου Μουζακίου, σε συνεργασία με την Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρεία – Παράρτημα Καρδίτσας, διοργάνωσε με επιτυχία σημαντική δράση ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης του κοινού στο Μουζάκι.

Ο καρκίνος του μαστού είναι η συχνότερη κακοήθεια που εμφανίζεται στις γυναίκες της χώρας μας, με τον αριθμό των νέων περιστατικών, κάθε χρόνο, να υπολογίζεται στις 7.500! Ωστόσο, παρά την υψηλή συχνότητα της, η ασθένεια απειλεί ολοένα και λιγότερο στις μέρες μας, τόσο εξαιτίας των σημαντικών προόδων της ιατρικής επιστήμης που οδήγησαν στην εφαρμογή αποτελεσματικότερων θεραπευτικών παρεμβάσεων, όσο και γιατί ο αριθμός των γυναικών που υποβάλλονται σε προληπτικές εξετάσεις συνεχώς αυξάνει. Έτσι, ανακαλύπτεται ο καρκίνος σε πρώιμα στάδια και οι σύγχρονες θεραπείες πλέον μπορούν να οδηγήσουν ακόμη και στην ίαση.

Η καλύτερη εξέταση για την έγκαιρη διάγνωση του καρκίνου του μαστού είναι η μαστογραφία. Ο τακτικός προληπτικός έλεγχος μειώνει τη θνησιμότητα από την ασθένεια σε ποσοστό που φθάνει στο 30%. Η εξέταση είναι ανώδυνη, διαρκεί ελάχιστο χρόνο και με τα νέα μηχανήματα που υπάρχουν, η δόση ακτινοβολίας είναι εξαιρετικά χαμηλή.

Κρίσιμη για την επιτυχία της σημερινής ενημερωτικής δράσης ήταν η έντονη παρουσία και οι συνεχείς επαφές με τις προσερχόμενες γυναίκες, των στελεχών του Κέντρου Κοινότητας Δήμου Μουζακίου με επικεφαλής την Αντιδήμαρχο κ. Αποστολία Αγγελάκη και βέβαια του Παραρτήματος Καρδίτσας της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας με επικεφαλής την κ. Ερμιόνη Βασιλού.

 

 

Προηγούμενο άρθρο Έξοδος για τους νέους του Κέντρου Ορίζοντες
Επόμενο άρθρο 1η Γιορτή Τσίπουρου στο Μοσχάτο