Ειδήσεις

Ενημερωτική Δράση με θέμα την Ψυχική Υγεία στο Παράρτημα Ρομά Σοφάδων


Στα πλαίσια της συνεργασίας του Κέντρου Υγείας Σοφάδων με το Παράρτημα Ρομά Σοφάδων πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 25/4/2023 στο χώρο δραστηριοτήτων του Παραρτήματος Ρομά ενημερωτική δράση με τίτλο «Ψυχική Υγεία». Τη δράση διοργάνωσαν η Νοσηλεύτρια του Κέντρου Υγείας Σοφάδων Βασιλική Τσιγαρίδα, η Κοινωνιολόγος Όλγα Γκουζιώτη και ο διαμεσολαβητής Κων/νος Καλλιώρας του Παραρτήματος Ρομά Σοφάδων και από  το Κέντρο Υγείας συμμετείχαν ο Επιμελητής Α΄ Ιατρός Γενικής Ιατρικής Γεώργιος Καρράς, η Αγροτική Ιατρός Άννα Δράκου   και η Νοσηλεύτρια Λαμπρινή Νάσιου.

Η δράση υλοποιήθηκε  στο πλαίσιο της στήριξης της υγείας ευπαθών και ευάλωτων πληθυσμών και απευθυνόταν σε Ρομά που διαβιούν στα όρια του Δήμου Σοφάδων. Έγινε αναφορά στα αίτια εμφάνισης των ψυχικών διαταραχών, στους τρόπους αναγνώρισης και αναζήτησης βοήθειας, στην αντιμετώπιση και κυρίως έγινε διαχωρισμός και ανάλυση των διαταραχών συμπεριφοράς και προσωπικότητας και δόθηκε ιδιαίτερη βαρύτητα στην επιλόχειο κατάθλιψη. Ακολούθησε συζήτηση και υποβλήθηκαν ερωτήματα από τους συμμετέχοντες στα οποία ανταποκρίθηκαν οι επαγγελματίες υγείας του Κέντρου Υγείας Σοφάδων.

Το Κέντρο Κοινότητας με Παράρτημα Ρομά του Δήμου Σοφάδων  χρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο στο πλαίσιο του Περιφερειακού Επιχειρησιακού Προγράμματος Θεσσαλίας 2014-2020.

 

Προηγούμενο άρθρο Κάλεσμα γυναικών για τον εορτασμό της Εργατικής Πρωτομαγιάς
Επόμενο άρθρο Με μεγάλη επιτυχία διεξήχθη ο 6ος Πλαστήριος Δρόμος