Ειδήσεις

Ενημερωτική εκδήλωση του έργου INTERGEN


Η εκδήλωση διάχυσης αποτελεσμάτων του Έργου INTERGEN – European Inter-GenerationalSupportCareer Development Initiative (Ευρωπαϊκή Πρωτοβουλία Ανάπτυξης Καριέρας μέσω της υποστήριξης της διαγενεακής μάθησης) πραγματοποιήθηκε με επιτυχία τη Δευτέρα 19 Ιουνίου στο ξενοδοχείο Κιέριον.

Ο στόχος του έργου INTERGEN,μιας πρωτοβουλίας που υλοποιείται από ομάδα 8 εταίρων από 7 κράτη μέλη της ΕΕ, είναι η ενίσχυση των δεξιοτήτων, της κοινωνικής συνοχής και της ευρωπαϊκής ταυτότητας των ενηλίκων με χαμηλή εξειδίκευση, ιδίως εκείνων που είναι κάτω των 30 ή άνω των 50 ετών. Συντονιστής του είναι ο γαλλικός φορέας “Association Pour Le Developpement Des Initiatives Citoyennes Et Europeennes”, με τη συμμετοχή εταίρων από την Ισλανδία (Skreffyrir Skrefehf / Stepbystep), την Ιταλία (ETN Schools.r.l.), τη Λετονία (Biznesa Makslas Un Technologi ju Augstskol aRiseba), τη Φινλανδία (AnmiroOy), το Ηνωμένο Βασίλειο (EuropeanPlacementNetworkLimited) και την Ελλάδα(ΑΝ.ΚΑ Α.Ε.).

Το Έργο, ανέπτυξε τη μέθοδο INTERGEN BRIDGE, η οποία προάγει την κοινωνική ένταξη και τη βελτίωση της προσέγγισης των ατόμων με λιγότερες ευκαιρίες, μέσα από την οικοδόμηση γεφυρών μεταξύ των γενεών.

Όλες οι παρουσιάσεις της εκδήλωσης αφορούσαν τη διαγενεακή κατάρτιση στο πλαίσιο της εκπαίδευσης ενηλίκων και την πρόσβαση στην αγορά εργασίας. Αναλυτικά από την ΑΝΚΑ ΑΕ, η κα. Τριάντου Λαμπρινή ως Υπεύθυνη παρουσίασε το πρόγραμμαενώ η κα. Παπακυρίτση Βένια, Εκπαιδευτικός παρουσίασε το Εκπαιδευτικό Υλικό που αναπτύχθηκε.Στη συνέχεια η κα. Μαλιώρα Μαρία από τον Εκπαιδευτικό Όμιλο E-SCHOOL, παρουσίασε τα προγράμματα ERASMUS+: «Letmetellyou .. A call to illusion so that emptied Europe and the seniors feel part of the XXI century through training in digital skills» καιτο «Professional reconversion to ensure a better professional future»καιηκα. Χατζηδημητριάδου Παναγιώτα από τον Εκπαιδευτικό Όμιλο Κ.Ε.Κ. ΕΥΡΩΙΔΕΑ, ανέπτυξε το θέμα της κατάρτισης εργαζομένων (ΔΥΠΑ).Η κα. Καρκαλέτση Ελευθερία, Διευθύντρια ΙΕΚ της ΔΥΠΑ, αναφέρθηκε στις ειδικότητες και την απορρόφηση στην αγορά εργασίας των αποφοίτων του ΙΕΚ καιτέλος, ο κ. Μπαλωμένος Θεόδωρος, ΔιευθυντήςΠειραματικού Δ.ΙΕΚ Καρδίτσας, μίλησε για τη Διαγενεακή κατάρτιση μέσω των προγραμμάτων του Ινστιτούτου.

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με ανοιχτή συζήτηση και τοποθετήσεις των παρευρισκόμενων, καθώς και με την παρέμβαση του γενικού διευθυντή της ΑΝΚΑ, κ. Ευάγγελου Σακελλαρίου για το πλαίσιο συνεργασίας μεταξύ των φορέων της εκπαίδευσης ενηλίκων στη περιοχή μας.

Προηγούμενο άρθρο Προσωρινή διακοπή κυκλοφορίας σε οδούς της πόλεως της Καρδίτσας
Επόμενο άρθρο Επιστροφή πινακίδων και αδειών οδήγησης και κυκλοφορίας