Ειδήσεις

Ενημερωτικό της Κοινής Δράσης Εκπαιδευτικών Καρδίτσας


Στην τελευταία συνεδρίαση του νεοεκλεγέντος ΔΣ την Τρίτη 31-5, δεν έγινε συγκρότηση σε σώμα λόγω απουσιών δυο μελών (λόγω ασθενείας και λόγω απουσίας εκτός Καρδίτσας). Δόθηκε όμως η δυνατότητα να συζητήσουμε:

Α. Το θέμα της καθαρογραφής των πρακτικών της συνέλευσης και της αποστολής τους στη ΔΟΕ αφού πρώτα δεσμεύσαμε τον προεδρεύοντα να  ζητήσει επίσημη ενημέρωση για το ποια μέλη του συλλόγου συμμετείχαν σε συνεδριάσεις του δοτού ΠΥΣΠΕ (Αυτό βεβαίως έπρεπε να το κάνει πριν τη Γενική Συνέλευση …)

Β. Ψήφισμα συμπαράστασης για την Ντίνα Ρέππα (Σύλλογος Αριστοτέλης) η οποία βρέθηκε να απειλείται με αναφορά για ανάρμοστη συμπεριφορά από τη διευθύντρια Δημ. Σχολείου γιατί υπερασπίστηκε το δικαίωμα της να ενημερώνονται οι συνάδελφοι. Με επιχειρήματα του στυλ  («δεν ξέρουμε τι ακριβώς έγινε», «να περιμένουμε τη ΔΟΕ», «ήταν επίσκεψη όχι σε ώρα διαλείμματος», «τα σχολεία έχουν κανόνες και δεν είναι ξέφραγο αμπέλι») η πλειοψηφία του ΔΣ (ΔΑΚΕ-ΔΗΣΥ) κράτησε ίσες αποστάσεις σε ένα ζήτημα (με πρόσχημα την ενημέρωση κι αλήθεια από ποιον;) που σχετίζεται με την υπεράσπιση της ανεμπόδιστης συνδικαλιστικής δραστηριότητας. Από τη μια αυτοακυρώνονται ως μέλη ΔΣ α/θμιου συλλόγου αφού «θα περιμένουν» τη ΔΟΕ και από τη άλλη κλείνουν το μάτι στην αντισυνδικαλιστική λογική Κεραμέως και τους πρόθυμους ακολούθους της. Τι να πούμε! ΜΗΝ ΠΕΣΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΑΝΑΓΚΗ ΤΟΥΣ! Κάτι γνωρίζει άλλωστε από τη στάση τους παλιότερα μια συνάδελφος νηπιαγωγός που τόλμησε να μπει στο μάτι γνωστού διοικητικού στελέχους και περιμένει ακόμη συμπαράσταση.  Εμείς ως απάντηση  απλώς στείλαμε νέα πρόταση- σχέδιο ψηφίσματος συμπαράστασης το οποίο ψηφίστηκε από τον ΣΕΠΕ Μαγνησίας (πλειοψηφία ΔΑΚΕ-ΔΗΣΥ) ΟΜΟΦΩΝΑ. Περιμένουμε απάντηση και βεβαίως αν χρειαστεί θα επανέλθουμε.

 

Προηγούμενο άρθρο ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής: Ένα, Δυο, Τρία, πάμε - Της Σωτηρίας Μπακαλάκου
Επόμενο άρθρο Καταβάλλεται από 06/06/2022 το ποσό του Προγράμματος Επιχορήγησης για την αντικατάσταση συστημάτων θέρμανσης πετρελαίου