Ειδήσεις

Ενημερωτικό της Κοινής Δράσης Εκπαιδευτικών Π.Ε. Καρδίτσας


Πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 6 Οκτωβρίου το ΔΣ του Συλλόγου μας (απουσίαζε ο εκπρόσωπος του Δικτύου). Η συνεδρίαση ξεκίνησε με σχόλια από τον Πρόεδρο για το προηγούμενο ενημερωτικό της Κοινής Δράσης (δεν επαρκεί ο χώρος για αναλυτική περιγραφή). Εμείς επαναλάβαμε πως όποιος θέλει μπορεί να διατυπώσει δημόσια την κριτική του και βεβαίως πως εμείς θα συνεχίσουμε να ενημερώνουμε τους συναδέλφους για ό,τι συμβαίνει ή συζητείται στο ΔΣ.

Ενημερωθήκαμε για την Πανθεσσαλική Συνάντηση των ΔΣ των Συλλόγων της Θεσσαλίας την Τρίτη 6μμ στο 4ο. Δημ. Σχολείο Λάρισας. Στη συνέχεια αποφασίστηκε να γίνει Έκτακτη Γενική Συνέλευση του Συλλόγου στο 10ο Δημ. Σχολείο (12/10) με θέμα τις εξελίξεις στην εκπαίδευση και τα εργασιακά-οικονομικά μας, την στάση μας στις ηλεκτρονικές εκλογές που επέβαλε το Υπουργείο για την εκλογή Αιρετών Αντιπροσώπων στα Υπηρεσιακά Συμβούλια και την πανδημοσιουπαλληλική-πανεργατική Απεργία της 9ης Νοεμβρίου με παρουσία εκπροσώπου του ΔΣ της ΔΟΕ.

Συμφωνήθηκε η συμμετοχή μας στο συλλαλητήριο των α/θμιων σωματείων ενάντια στην ακρίβεια και τη λιτότητα που έγινε την Παρασκευή 7/9 (δυστυχώς η συμμετοχή μας ήταν αναιμική) και στη δράση της ΕΛΜΕ για την υπεράσπιση του Δημόσιου Σχολείου  την Τρίτη 11/10 στη 1μμ στην Κεντρική Πλατεία.

Για το θέμα των ηλεκτρονικών εκλογών για τα Υπηρεσιακά Συμβούλια αν και όλοι συμφωνήσαμε πως είναι καταδικαστέα η στάση του Υπουργείου οι εκπρόσωποι της ΔΑΚΕ και της ΔΗΣΥ δεν συμφώνησαν σε κοινή ανακοίνωση γιατί απ’ τις τοποθετήσεις τους εκφράστηκε η πρόθεση της συμμετοχής σε αυτές με την αιτιολογία πως αν δεν συμμετάσχουν «για μια ακόμη διετία δεν θα έχουμε αιρετούς». Η Κοινή Δράση και η ΑΣΕ επιμείναμε στην πρόθεση μας να απέχουμε.

Τέλος υπενθυμίσαμε την ανάγκη δρομολόγησης των συναντήσεων με τους Δημάρχους για τη χρηματοδότηση των σχολείων και προσωπικό καθαριότητας, με τον Περιφερειάρχη για το κτίριο του Ειδικού Σχολείου και με τον Διευθυντή ΠΕ  για τις ελλείψεις στα σχολεία σε εκπαιδευτικό προσωπικό.   Ξαναθέσαμε την  πρόταση πως θα πρέπει το ΔΣ να πάρει πρωτοβουλίες για να επικοινωνήσει στους γονείς τις θέσεις μας για τα προβλήματα στην εκπαίδευση αλλά και να προωθήσει την υλοποίηση της απεργίας-αποχής από Μέντορες-Συντονιστές-Ατομική αξιολόγηση, τα ενιαία κείμενα και την επιτυχία της απεργίας της 9ης Νοεμβρίου.

Σημειώνουμε ακόμη πως εκτός των άλλων το ΔΣ θα πρέπει να ασχοληθεί και με την λεγόμενη εκπαιδευτική καθημερινότητα και  τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε στα σχολεία τα οποία πολλές φορές υποτιμούνται αλλά η ανάδειξή τους και η λύση κάποιων απ’ αυτά μπορούν να ανακουφίσουν τους συναδέλφους και να τονώσουν το αίσθημα αλληλεγγύης.

Κλείνοντας θέλουμε να τονίσουμε πως είναι σημαντικό, και η Κοινή Δράση θα καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια, να έχει η απεργία-αποχή τη μεγαλύτερη δυνατή συμμετοχή και όλα τα σχολεία να υποβάλουν τα Ενιαία Κείμενα για την αυτοαξιολόγηση. Είναι μια μάχη που θα πρέπει να τη δώσουμε μαζί αρνούμενοι παράλληλα την υπονόμευση των δια ζώσης διαδικασιών εκλογής αντιπροσώπων απέναντι στα σχέδια του Υπουργείου για μετατροπή των συνδικάτων μας σε υποχείρια της εκάστοτε κυβέρνησης μέσα από τις ηλεκτρονικές εκλογές της διαβλητότητας και του καναπέ.

Προηγούμενο άρθρο Σύλλογος Εργαζομένων ΟΤΑ Ν. Καρδίτσας: Στάση εργασίας στους Παιδικούς σταθμούς
Επόμενο άρθρο Συνελήφθη ημεδαπός σε περιοχή του Δήμου Καρδίτσας για παράβαση της νομοθεσίας περί ναρκωτικών