Ειδήσεις

Ενισχύεται ο στόλος της ΕΛΑΣ στη Θεσσαλία


Με 16 νέες μοτοσυκλέτες ενισχύθηκαν οι αστυνομικές υπηρεσίες  στην Περιφέρεια Θεσσαλίας, με χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ Θεσσαλίας 2014 -2020. Η επίσημη τελετή παράδοσης – παραλαβής πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή στη Λάρισα παρουσία του Περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κώστα Αγοραστού, του Γενικού Περιφερειακού Αστυνομικού Διευθυντή Θεσσαλίας Ταξίαρχου Αστέριου Μαντζιώκα,  του Προέδρου του Περιφερειακού Συμβουλίου Βασίλη Πινακά, του Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Λάρισας Χρήστου Καλομπάτσιου και του Αντιπεριφερειάρχη Αθλητισμού, Νεολαίας και Δια βίου Μάθησης Νίκου Λιούπα. Το επόμενο διάστημα οι αστυνομικές διευθύνσεις της Θεσσαλίας ενισχύονται επιπλέον με 3 οχήματα διερεύνησης τροχαίων ατυχημάτων. Η προμήθεια των μοτοσυκλετών και των οχημάτων διερεύνησης τροχαίων ατυχημάτων εντάσσεται στο πλαίσιο του προγράμματος ενίσχυσης του επιχειρησιακού στόλου των Αστυνομικών Υπηρεσιών Θεσσαλίας συνολικού προϋπολογισμού 1,5 εκατ. ευρώ που χρηματοδοτεί η Περιφέρεια Θεσσαλίας μέσω του ΕΣΠΑ 2014 –2020.

«Σε συνεργασία με τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοϊδη, τον Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας Αντιστράτηγο Μιχαήλ Καραμαλάκη, τον Γενικό Περιφερειακό Αστυνομικό Διευθυντή Θεσσαλίας Αστέριο Μαντζιώκα και τη Διαχειριστική Αρχή του ΕΣΠΑ Θεσσαλίας 2014-2020 επενδύουμε 1,5 εκατομμύριο ευρώ από το ΕΣΠΑ Θεσσαλίας για σύγχρονα οχήματα και εξοπλισμό, ώστε οι αστυνομικές διευθύνσεις της Θεσσαλίας  να μπορούν να ανταποκρίνονται  στον επιχειρησιακό και κοινωνικό τους ρόλο» δηλώνει ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός. «Σήμερα παραδίδουμε 16 νέες μοτοσυκλέτες και την επόμενη εβδομάδα έρχονται 3 οχήματα διερεύνησης τροχαίων ατυχημάτων που συμπεριλαμβάνονται στο πρόγραμμα που χρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ Θεσσαλίας 2014 – 2020. Προηγήθηκε το προηγούμενο διάστημα η ενίσχυση του στόλου με 68 νέα οχήματα και έτσι δίνεται η δυνατότητα για μεγαλύτερη ασφάλεια στους χρήστες αστυνομικούς και δημιουργούνται συνθήκες καλύτερης αστυνόμευσης στην Περιφέρεια Θεσσαλίας καθώς αυξάνεται η ταχύτητα επέμβασης. Συνεργαζόμαστε με υπευθυνότητα, σοβαρότητα και ενσυναίσθηση φτάνοντας σε αποτελέσματα. Είναι το δεύτερο πρόγραμμα με χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ που εκπονείται από την Περιφέρεια Θεσσαλίας σε συνεργασία με την Αστυνομία για την ενίσχυση του εξοπλισμού των αστυνομικών διευθύνσεων της Περιφέρειας μας. Ευελπιστούμε και αισιοδοξούμε ότι η συνεργασία αυτή θα συνεχιστεί και στην επόμενη Προγραμματική Περίοδο, με στόχο τον περαιτέρω εκσυγχρονισμό του εξοπλισμού της Ελληνικής Αστυνομίας προκειμένου να ενισχυθεί το αίσθημα ασφάλειας των πολιτών» προσθέτει ο Περιφερειάρχης.

Από την πλευρά του ο Γενικός Περιφερειακός Αστυνομικός Διευθυντής Θεσσαλίας Ταξίαρχος Αστέριος Μαντζιώκας δήλωσε τα εξής: «Ευχαριστώ ιδίατερα τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κώστα Αγοραστό και την Περιφέρεια Θεσσαλίας για την έμπρακτη στήριξη στο έργο της Αστυνομίας. Η στήριξη αποδεικνύεται εμπράκτως με τον εξοπλισμό που μας παρέχει με την αλλαγή του στόλου είτε σε μοτοσυκλέτες είτε σε οχήματα. Σήμερα παραδόθηκαν 16 μοτοσυκλέτες, 6 για την Αστυνομική Διεύθυνση Λάρισας, 4 για την Αστυνομική Διεύθυνση Μαγνησίας και από 3 για τις Αστυνομικές Διευθύνσεις Τρικάλων και Καρδίτσας. Πρόκειται για σύγχρονες μοτοσυκλέτες που αναβαθμίζουν το ρόλο της αστυνόμευσης και για τους χρήστες και για τους πολίτες».

Το πρόγραμμα

Από το ΕΣΠΑ Θεσσαλίας 2014-2020 οι Αστυνομικές Υπηρεσίες της Περιφέρειας ενισχύθηκαν το προηγούμενο διάστημα με:

  • 15 Οχήματα τύπου SUV
  • 33 Αστυνομικά Αυτοκίνητα
  • 4 Φορητά Ραντάρ
  • 51 Πομποδέκτες αυτοκινήτων

Παραδόθηκαν 16 μοτοσικλέτες τύπου δίκυκλης αστυνόμευσης (on – off ή ισοδύναμο), υπηρεσιακού χρωματισμού, με όρθια θέση οδήγησης, δυο (2) επιβαινόντων, με βενζινοκινητήρα και με περιμετρική φωτεινή και ηχητική σήμανση.

Το επόμενο διάστημα παραδίνονται 3 αστυνομικά οχήματα διερεύνησης τροχαίων ατυχημάτων, υπηρεσιακού χρωματισμού, που θα έχουν φωτεινή σήμανση με φάρο οροφής και ηχητική σήμανση μέσω ηλεκτρονικής σειρήνας, σύγχρονης κατασκευής και αντιρρυπαντικής τεχνολογίας. Θα έχουν κλειστό ενιαίο αμάξωμα και κατάλληλη διαμόρφωση για την επιτόπια διερεύνηση ενός ατυχήματος και την άμεση μεταφορά του αστυνομικού προσωπικού στον τόπο αυτού.

 

 

 

Προηγούμενο άρθρο Ασφάλεια των Πληροφοριακών Συστημάτων – Επικοινωνιών στον τομέα των Επιχειρήσεων
Επόμενο άρθρο 5 νέα θετικά κρούσματα covid στην Καρδίτσα