Ειδήσεις

Ενισχυμένες οι δυνάμεις της Αγωνιστικής Συσπείρωσης Εμπόρων στις εκλογές του Εμπορικού Συλλόγου Καρδίτσας


Η «Αγωνιστική Συσπείρωση Εμπόρων» χαιρετίζει όλους τους μικρούς εμπόρους που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα και τη στήριξαν με την ψήφο τους στις εκλογές που πραγματοποιήθηκαν στις 7 & 8 Οκτώβρη 2021. Κόντρα στην κυβέρνηση και τους μηχανισμούς της στην περιοχή, που έκαναν ότι περνάει από το χέρι τους να μην εκφραστούν οι πραγματικές διαθέσεις των εμπόρων.

Μέσα σε δύσκολες συνθήκες η Αγωνιστική Συσπείρωση σημείωσε σημαντική αύξηση σε ψήφους (+59) και έφτασε το ποσοστό του 39% καταλαμβάνοντας 3 έδρες στο ΔΣ (από 1) σε σύνολο 7. Αυτό το αποτέλεσμα είναι ένα σοβαρό βήμα αλλαγής του συσχετισμού δύναμης για έναν Εμπορικό Σύλλογο ζωντανό, μαχητικό και αγωνιστικό που θα παλεύει μαζί με τους μικρούς εμπόρους για τα δικαιώματά μας.

Ταυτόχρονα, το αποτέλεσμα αυτό δίνει ηχηρή απάντηση στην κυβέρνηση, στο επιμελητήριο Καρδίτσας και σε όλους τους παρατρεχάμενους τους που υποστηρίζουν ότι οι έμποροι είναι ευχαριστημένοι από τις αποζημιώσεις που πήραν ή που θα πάρουν σε βάθος…….. τετραετίας από τη μέρα των πλημμυρών και που φυσικά δεν θα ξεπερνούν το 55% της εκτιμηθείσας ζημιάς!

Μας δίνει δύναμη να συνεχίσουμε να είμαστε στην πρώτη γραμμή για την υπεράσπιση των συμφερόντων των μικρών έμπορων κόντρα στην κυβέρνηση και τα υπόλοιπα κόμματα, που τα δίνουν όλα στις μεγάλες επιχειρήσεις για να εξασφαλιστεί η κερδοφορία τους.

Τα δύο τελευταία χρόνια από τη μια τα περιοριστικά μέτρα για τη μη διασπορά του Covid-19 και από την άλλη ο Ιανός μας έχουν φέρει στο χείλος του γκρεμού. Δυσκολευόμαστε να συντηρήσουμε τις οικογένειές μας και να κρατήσουμε τα μαγαζιά μας ανοιχτά. Αντί για μέτρα στήριξης όμως μας μιλάνε για ανάπτυξη. Ποια ανάπτυξη όμως και για ποιον;; Η ανάπτυξη που ευαγγελίζονται είναι για τους λίγους και ήδη χτίζεται στις πλάτες των πολλών.

Δεν υποτασσόμαστε στη λογική του “εφικτού”, δεν υποτασσόμαστε στη λογική της παραίτησης από την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών μας. Δεν εγκλωβιζόμαστε σε αυταπάτες και αφηγήματα ότι όλες οι επιχειρήσεις είμαστε το ίδιο. Ξέρουμε καλά ότι τα δικά μας συμφέροντα δεν ταυτίζονται με τη “δίκαιη” ανάπτυξη των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων. 

Μαζικοποιούμε και ισχυροποιούμε τους αγώνες μας! Συνεχίζουμε με ψηλά το κεφάλι απέναντι σε αυτούς που μας θέλουν σκυμμένους!!

 

 

Προηγούμενο άρθρο Ενημέρωση για το εκπαιδευτικό υλικό της Δημοτικής Πινακοθήκης Καρδίτσας
Επόμενο άρθρο Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών στη Βιοτεχνολογία – Ποιότητα Διατροφής και Περιβάλλοντος