Ειδήσεις

Ενώσεις Στρατιωτικών συναντήθηκαν με τον Βουλευτή Καρδίτσας και Κοινοβουλευτικό Εκπρόσωπο της Ν.Δ. Κώστα Τσιάρα


Με τον Βουλευτή Καρδίτσας και Κοινοβουλευτικό Εκπρόσωπο της Νέας Δημοκρατίας Κο Κώστα Τσιάρα συναντήθηκαν εκπρόσωποι της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Στρατιωτικών (ΠΟΜΕΝΣ) και της Ένωσης Στρατιωτικών Περιφερειακής Ενότητας Καρδίτσας (ΕΣΠΕΕΚΑ) την Παρασκευή 12 Ιανουαρίου 2024.

Στη συνάντηση παρευρέθηκαν οι Λοχαγός (ΜΧ-ΕΥ) Μητσάκος Νικόλαος, Ίλαρχος (Α) Κωστόπουλος Σπυρίδων, ΕΜΘ Αρχιλοχίας (ΠΖ) Αναγνωστόπουλος Φώτιος ΕΠΟΠ Επιλοχίας (ΠΒ) Χαλανούλης Απόστολος και ΕΠΟΠ Επιλοχίας (ΠΖ) Μπουτζώνας Γεώργιος.

Αρχικά ανταλλάξαμε ευχές και έπειτα τον ενημερώσαμε για τα κυριότερα ζητήματα που μας απασχολούν, επικεντρώνοντας τη συζήτηση στα παρακάτω:

– Αποκατάσταση Βαθμολογικής και Μισθολογικής Εξέλιξης Αξιωματικών Ειδικών Καταστάσεων εξ Ανωτέρων Στρατιωτικών Σχολών Υπαξιωματικών (ΑΣΣΥ).

– Ρύθμιση  Θεμάτων   Κρίσεων  και  Προαγωγών  Αξιωματικών εξ ΑΣΣΥ του Ν.3883/2010.

– Σταδιοδρομικά  Θέματα  Επαγγελματιών  Οπλιτών  (ΕΠΟΠ).

-Χρόνος Διοικήσεως  στο  Κέντρο  Εκπαίδευσης  Στρατονομίας  (ΚΕΣΝ).

Του υποβάλλαμε Υπόμνημα και αιτηθήκαμε από τον Κο Τσιάρα να παρέμβει θεσμικά με την θετική του εισήγηση, ώστε τα υπόψη θέματα να εξεταστούν και να συμπεριληφθούν σε επικείμενο νομοσχέδιο του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας (ΥΠΕΘΑ).

 

 

Προηγούμενο άρθρο Παράδοση φορητών υπολογιστών στους πλημμυροπαθείς μαθητές του Γυμνασίου και Λυκείου Προαστίου
Επόμενο άρθρο Στο Αγναντερό του Δήμου Μουζακίου το κυβερνητικό κλιμάκιο