Ειδήσεις

Ένωση Ιατρών Νοσοκομείου και Κέντρων Υγείας Ν. Καρδίτσας: Όλοι στον αγώνα για την υγεία


Να σημάνει συναγερμός. Η κυβέρνηση κατέθεσε στη Βουλή το νομοσχέδιο οδοστρωτήρα για τη δευτεροβάθμια περίθαλψη που σαρώνει ό,τι έχει απομείνει από το δικαίωμα του λαού μας στη δωρεάν υγεία.

Ακριβώς ένα χρόνο μετά από την πυρκαγιά σε κλινική του νοσοκομείου μας, η κυβέρνηση «βάζει φωτιά» σε ολόκληρο το νοσοκομείο και στο δημόσιο σύστημα υγείας. Ένα μόλις χρόνο μετά τους διασωληνωμένους εκτός ΜΕΘ  στο νοσοκομείο μας, η κυβέρνηση φουλάρει τα ταμεία του ιδιωτικού τομέα στην υγεία με χρήματα από τις τσέπες των ασθενών μας.

Η κατάθεση του νομοσχεδίου εκτρώματος, παρά την καθολική καταδίκη του από χιλιάδες νοσοκομειακούς γιατρούς και τα συλλογικά μας όργανα, την ΕΙΝΚΥΝΚ, την ΟΕΝΓΕ, τις Ενώσεις Νοσοκομειακών Γιατρών σε όλη την Ελλάδα, από την Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη ως τη Θράκη και την Κρήτη δείχνει ότι η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να περάσει δια πυρός και σιδήρου την πολιτική στήριξης των επιχειρηματικών ομίλων της Υγείας. Την πολιτική που ιδιωτικοποιεί πλήρως τα δημόσια νοσοκομεία, μετατρέπει την υγεία του λαού σε ακόμα πιο ακριβό εμπόρευμα και προνόμιο για λίγους και καταδικάζει τη συντριπτική πλειοψηφία του λαού σε ακόμα πιο υποβαθμισμένες υπηρεσίες υγείας.

 

Αυτό υπηρετεί το νομοσχέδιο και όχι τη δήθεν βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας, την κάλυψη των κενών και την αύξηση του εισοδήματος των γιατρών. Η περαιτέρω εμπορευματοποίηση είναι ο μόνος στόχος της κατάργησης της πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης για τους γιατρούς του ΕΣΥ, οι οποίοι σύμφωνα με το νομοσχέδιο θα μπορούν να ασκούν και ιδιωτικό έργο.

Μία λέξη περιγράφει το νομοσχέδιο. Εκβιασμός.

Εκβιάζονται οι ασθενείς να βάλουν ακόμα πιο βαθιά το χέρι στην τσέπη για να πληρώσουν από το κατακρεουργημένο εισόδημά τους για την υγεία τους. Διαφορετικά θα καταδικάζονται σε πολύμηνες, πολύχρονες αναμονές για μία εξέταση, ένα χειρουργείο, με κίνδυνο την υγεία και τη ζωή τους. Και αυτό έχουν το θράσος να το παρουσιάζουν σαν ελευθερία επιλογών. Έφτασαν στο σημείο να ισχυρίζονται ότι δίνουν την επιλογή σε όσους «το επιθυμούν» και «δεν τσιγκουνεύονται να πληρώσουν για την υγεία τους» να το κάνουν.

 

Εκβιάζονται οι γιατροί του δημόσιου συστήματος υγείας, αν και εφόσον «θέλουν» να ενισχύσουν το εισόδημά τους, να βγουν στην πιάτσα της αγοράς και να χρησιμοποιούν σαν δεξαμενή πελατείας τα δημόσια νοσοκομεία.

Απαιτούμε να αποσυρθεί άμεσα το νομοσχέδιο έκτρωμα!

Προχωράμε σε πολύμορφες αγωνιστικές δράσεις:

  • Δευτέρα 28/11, μέρα ακρόασης των φορέων στη Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων:

3ωρη στάση εργασίας στο Νοσοκομείο, στα Κέντρα Υγείας και στις ΤΟΜΥ

  • Τρίτη 29/11:Σύσκεψη σωματείων και φορέων στην αίθουσα εκδηλώσεων του Εργατικού Κέντρου στις 6.30μμ
  • Πέμπτη 1/12, μέρα κατάθεσης του νομοσχεδίου στην Ολομέλεια της Βουλής:
  • 24ωρη πανελλαδική απεργία των γιατρών του δημόσιου συστήματος υγείας
  • 4ωρη στάση εργασίας 11πμ – 3μμ για το υπόλοιπο προσωπικό των δημόσιων μονάδων υγείας
  • Συγκέντρωση στην πύλη του Νοσοκομείου στις 11.30πμ

Καλούμε όλα τα σωματεία εργαζομένων, τους συλλόγους αγροτών και αυτοαπασχολουμένων, όλους τους λαϊκούς φορείς να κάνουν δική τους υπόθεση την προστασία του δημόσιου συστήματος υγείας, να εμποδίσουν με κάθε τρόπο την ψήφιση του νομοσχεδίου.Να συμμετέχουν στην πλατιά σύσκεψη της Τρίτης.

Καλούμε το Νομαρχιακό Τμήμα της ΑΔΕΔΥ, το Εργατικό Κέντρο, τα σωματεία, τους μαζικούς φορείς, τους συλλόγους ασθενών, όλο το λαό, σε συμμετοχή στη συγκέντρωση ενάντια στο νομοσχέδιο που δίνει τη χαριστική βολή στο δημόσιο σύστημα υγείας.Με κάθε μέσο, όπως διευκολυντικές στάσεις εργασίας, πλατιά ενημέρωση των μελών τους και όλου του λαού, να συμμετέχουν ΜΑΖΙΚΑ στη συγκέντρωση της Πέμπτης στην πύλη του Νοσοκομείου.

Ούτε βήμα πίσω! Συνένοχοι στο έγκλημα σε βάρος της υγείας και της ζωής του λαού μας, των γονιών μας, των παιδιών μας, δεν πρόκειται να γίνουμε.

Αγώνας για μαζικές προσλήψεις μόνιμων γιατρών, για ουσιαστικές αυξήσεις στους μισθούς, για δωρεάν υγεία για όλο το λαό.

Προηγούμενο άρθρο Ενημερωτική Εκδήλωση του Κέντρου Κοινότητας Δήμου Παλαμά για τη διαχείριση του άγχους
Επόμενο άρθρο Εκπαιδευτική επίσκεψη του 2ου Γυμνασίου Καρδίτσας στην Καλαμπάκα