Ειδήσεις

Εντάχθηκε η αντικατάσταση δικτύου ύδρευσης Τ.Κ. Προαστίου και Πεδινού


Ένα έργο ζωής για τις Τοπικές Κοινότητες Προαστίου και Πεδινού αποκτά την δυνατότητα υλοποίησής του μετά την ένταξη πρότασης της ΔΕΥΑ Παλαμά, σε πρόγραμμα του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, το οποίο συγχρηματοδοτείται από το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας. Το εγκεκριμένο έργο υπάγεται στον Πυλώνα Ανάκαμψης 1 ¨ΠΡΑΣΙΝΗ ΜΕΤΑΒΑΣΗ΄΄ στον άξονα προτεραιότητας 1.4.

Την σχετική απόφαση υπαγωγής της πρότασης συνυπογράφουν ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Κώστας Σκρέκας και ο υφυπουργός Οικονομικών κ. Θεόδωρος Σκυλακάκης  ανοίγοντας τον δρόμο  της υλοποίησής της, με πολλαπλά οφέλη για τους κατοίκους των δύο περιοχών.Το έργο επικεντρώνεται στην αντικατάσταση των εσωτερικών δικτύων ύδρευσης των οικισμών Προαστίου και Πεδινού και την προσθήκη συσκευών ελέγχου του δικτύου (φρεάτια πίεσης, εξαερισμού εκκένωσης, διακλάδωση). Το ύψος της χρηματοδότησης ανέρχεται σε 2,2, εκατομμύρια ευρώ χωρίς το Φ.Π.Α. και περιλαμβάνει, εκτός των άλλων και την κάλυψη της αρχαιολογικής επίβλεψης.

Με αφορμή την σημαντική αυτή εξέλιξη, ο δήμαρχος Παλαμά κ. Γιώργος Σακελλαρίου δήλωσε πως μετά από συντονισμένες προσπάθειες, φθάσαμε στην επίτευξη ενός ακόμα σημαντικού στόχου. Θα χρηματοδοτηθεί και θα κατασκευαστεί ένα έργο  που θα εκσυγχρονίσει το δίκτυο ύδρευσης, θα περιορίσει στο ελάχιστο τις βλάβες, θα επιτρέψει την άμεση και έγκαιρη παρέμβαση της ΔΕΥΑΠ, όποτε και αν χρειασθεί και, κυρίως, θα αναβαθμίσει την ποιότητα ζωής των κατοίκων των δύο τοπικών κοινοτήτων.

Θα πρέπει όλοι να γνωρίζουν, πρόσθεσε, ότι πίσω από κάθε ένταξη κρύβεται προγραμματισμός, πολλή δουλειά και μεγάλη προετοιμασία. Ο Δήμος Παλαμά έχει όραμα, έχει ώριμες μελέτες και είναι έτοιμος να διεκδικήσει και να πετύχει στόχους εκμεταλλευόμενος κάθε χρηματοδοτικό εργαλείο. Η δημοτική αρχή δεν φλυαρεί και δεν κομπάζει. Μιλά χειροπιαστά, με πράξεις και εντάξεις, κατέληξε.

 

 

Προηγούμενο άρθρο Προσφορά του ιδρύματος «Μοιράζομαι» προς το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Καρδίτσας
Επόμενο άρθρο Πρόγραμμα Επισκέψεων Γιώργου Κωτσού, Υποψήφιου Βουλευτή Νέας Δημοκρατίας Νομού Καρδίτσας