Ειδήσεις

Ενθουσίασε η ποδηλατάδα στους Σοφάδες


Με θετική ενέργεια και με μεγάλο ενθουσιασμό πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 18/6  η  ποδηλατάδα για μικρούς και μεγάλους  του Δήμου Σοφάδων – ΔΟΠΑΠΣ.

Με αφετηρία την κεντρική πλατεία Σοφάδων,  δεκάδες  ποδηλάτες διέσχισαν την οδό Κιερίου μέχρι το ύψος του γηπέδου και επέστρεψαν στο σημείο εκκίνησης.

Η δράση έγινε στο πλαίσιο της παγκόσμιας ημέρας ποδηλάτου και είχε ως στόχο να εντάξει το ποδήλατο στην καθημερινότητά μας αλλά και να ενημερώσει, ειδικά τα παιδιά, για τους κανόνες της ασφαλούς μετακίνησης.
Τους ποδηλάτες καλωσόρισε ο πρόεδρος του ΔΟΠΑΠΣ κ. Ιωάννης Κουτσομηλιάς ενώ στο πλαίσιο της ποδηλατάδας πραγματοποιήθηκε ομιλία από την Ειδική Παιδαγωγό του Κέντρου Κοινότητας με παράρτημα Ρομά Δήμου Σοφάδων κ. Ελένη Σαλταγιάννη.

Παράλληλα έγινε ενημέρωση από τα μέλη του Ποδηλατικού Ομίλου Καρδίτσας Γιάννη Ζαβρή και Τίμο Τσιρίδη και το μέλος της τριαθλητικής ομάδας «Triathlon STARS» Κώστα Γκαρνάκη.
Μετά την ολοκλήρωση της δράσης σε όλους τους συμμετέχοντες δόθηκαν δωρεάν φωτάκια led ποδηλάτου!

Στην ποδηλατάδα για λόγους ασφαλείας υπήρχε η υποστήριξη από το  ΑΤ Σοφάδων ενώ πολύτιμη ήταν η συμμετοχή  του  Τμήματος Καρδίτσας του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού και του ΕΚΑΒ.

Ο ΔΟΠΑΠΣ ευχαριστεί θερμά το Α.Τ Σοφάδων για τη συνεργασία στην ρύθμιση της κυκλοφορίας και την ασφαλή διεξαγωγή της δράσης, το Τμήμα Καρδίτσας του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού  για την πρόθυμη συμμετοχή του στην υποστήριξη της εκδήλωσης καθώς και τον Ποδηλατικό Όμιλο  Καρδίτσας και την τριαθλητική  ομάδα  «Triathlon STARS που συμμετείχαν ενεργά σε όλες τις δραστηριότητες της ποδηλατάδας.

Ένα μεγάλο ευχαριστώ απευθύνει και στους μικρούς και μεγάλους ποδηλάτες που έλαβαν μέρος στις εκδηλώσεις.

Η κ. Σαλταγιάννη

Στην ομιλία της η Ειδική Παιδαγωγός κ. Ελένη Σαλταγιάννη σημείωσε μεταξύ άλλων:

Το ποδήλατο είναι σύμβολο βιώσιμης Μετακίνησης.

Το ποδήλατο όχι μόνο βοηθάει τους ανθρώπους σ’ έναν υγιεινό τρόπο, αλλά προάγει τον σεβασμό για το περιβάλλον.

Είναι ένα προσιτό, αξιόπιστο, οικονομικό και φιλικό προς το περιβάλλον μεταφορικό μέσο που η χρήση του συμβάλλει σε έναν υγιεινό τρόπο ζωής, αλλά αποτελεί και εναλλακτικό μέσο μετακίνησης. Σε πηγαίνει γρήγορα, οικονομικά  και παντού χωρίς το άγχος της κίνησης. Έχετε σκεφτεί ποτέ πόσο μπορεί να αλλάξει η ζωή μας και η πόλη μας αν κάνουμε μια ……….απλή κίνηση και βάλουμε στην καθημερινότητά μας το ποδήλατο;

Τα οφέλη του Ποδηλάτου στην υγεία  μας:

Κάνει καλό στην υγεία μας

Μας δίνει ευκαιρία για εξερεύνηση.

Φέρνει ευτυχία.

Είναι το πιο «πράσινο» όχημα μετακίνησης του πλανήτη.

Πολλές φορές είναι και πιο γρήγορο από το αυτοκίνητο.

Το «μυαλό» λειτουργεί καλύτερα.

Η καρδιά ενδυναμώνει με μόλις 10 λεπτά ποδήλατο καθημερινά.

Κλείνω  με τη χαρακτηριστική  φράση του Albert Einstein.

 

Προηγούμενο άρθρο Πρόγραμμα Επισκέψεων Γιώργου Κωτσού, Υποψήφιου Βουλευτή Νέας Δημοκρατίας Νομού Καρδίτσας
Επόμενο άρθρο Γιώργος Μπουκουβάλας: Ψήφο στο ΜέΡΑ25-Συμμαχία για τη Ρήξη για να αποτρέψουμε την παντοδυναμία της Ν.Δ