Ειδήσεις

Εντολή Γ. Καραγιάννη να εκπονηθεί μελέτη αποκαταστάσεων στο δρόμο Μουζάκι – Λ. Πλαστήρα


Μια πολύ καλή είδηση για το Δήμο Μουζακίου προέκυψε μετά τη σημαντική  επίσκεψη – περιοδεία του Υφυπουργού Υποδομών κ. Γιώργου Καραγιάννη σε εργοτάξια της περιοχής όπου εκτελούνται από την ΤΕΡΝΑ – ΑΕ εκτεταμένες αποκαταστάσεις ζημιών του μεσογειακού κυκλώνα «Ιανού», κυρίως στο οδικό δίκτυο.

Ο κυβερνητικός απεσταλμένος, μετά από αυτοψία που έκανε στον παλιό δρόμο που συνδέει το Μουζάκι με τη Λίμνη Πλαστήρα και συγκεκριμένα στον παλιό νερόμυλο Ανθοχωρίου, ανακοίνωσε ότι έδωσε εντολή να εκπονηθεί οικονομοτεχνική μελέτη για να αντιμετωπιστούν οι μεγάλες καθιζήσεις και κατολισθήσεις στο οδόστρωμά του, μέχρι να ολοκληρωθεί η νέα οδός Μουζάκι – Λίμνη Πλαστήρα.

Προηγήθηκε ωστόσο περιοδεία του Υφυπουργού τόσο στο Μουζάκι, όσο και σε άλλα σημεία των έργων που γίνονται αυτή την περίοδο στην ευρύτερη περιοχή όπως η γέφυρα Μπαλάνου και βέβαια ο Πάμισος στις παρυφές της πόλης.

«Είμαστε εδώ, στο Μουζάκι, και βλέπουμε σε λιγότερο από δυο χρόνια να έχουν τελειώσει το κομμάτι του περιφερειακού που είχε καταστραφεί, να κατασκευάζεται η νέα πεζογέφυρα και ήδη να έχει δρομολογηθεί το πολύ σημαντικό έργο του Κέντρου Υγείας» επισήμανε ο κ. Καραγιάννης σε δηλώσεις κατά την άφιξή του.

Τον Υφυπουργό που συνόδευε ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός, ο Βουλευτήςκ. Γιώργος Κωτσός, ο Πρόεδρος της ΤΕΡΝΑ κ. Γουρζής Μιχάλης, ο Διευθυντής των έργων κ. Τάγκας Θεόδωρος, ο εργοταξιάρχης κ. Κιτσοκώστας Κώστας και η Διευθύντρια Τεχνικών Έργων της Π.Ε. Καρδίτσας κ. Βάσω Πετσιά,υποδέχθηκε ο Δήμαρχος Δ. Μουζακίου κ. Θεοφάνης Στάθης με αντιδημάρχους και δημοτικούς συμβούλους στις όχθες του ποταμού Παμίσου, στις παρυφές της πόλης όπου εξελίσσονται τους τελευταίους μήνες εργασίες διευθέτησης της κοίτης, ενώ πρόσφατα ολοκληρώθηκε ο νέος περιφερειακός και σύγχρονο πάρκιγκ εκατοντάδων θέσεων.

 

Γρήγορη πρόοδος των έργων

Ο κ. Καραγιάννης μίλησε για γρήγορη πρόοδο των παρεμβάσεων: «Αυτή τη στιγμή έχουμε ολοκληρώσει, περίπου πάνω από το 50% των έργων αποκατάστασης για τον «Ιανό». Η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη έδειξε ιδιαίτερη φροντίδα ώστε αυτά τα έργα να μην γίνουν γενικά στο μέλλον, να γίνουν άμεσα, προκειμένου οι πολίτες της Θεσσαλίας και της Καρδίτσας να αντιληφθούν το μεγάλο ενδιαφέρον που έχουμε για αυτή την περιοχή. Ήρθαμε να δούμε αυτά τα έργα εδώ στο Μουζάκι, όπως και τα έργα στην Αργιθέα, ώστε να διαπιστώσουμε πώς προχωρά όλος αυτός ο σχεδιασμός» δήλωσε χαρακτηριστικά ο Υφυπουργός.

Ο ίδιος,κάνοντας ειδική αναφορά στα αντιπλημμυρικά έργα που πρόκειται να γίνουν στο Ν. Καρδίτσας, τόνισε πως «το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα θα πραγματοποιηθούν στο Νομό αντιπλημμυρικά έργα ύψους 45 εκατ. ευρώ», ενώ συμπλήρωσε πως«ο μεγάλος αυτοκινητόδρομος Ε65 προχωρά προς την ολοκλήρωσή του». Αναφερόμενος δε στο ιδιαίτερο ενδιαφέρον που έχει η κυβέρνηση για την περιοχή μας, επισήμανε ότι πρόσφατα προκηρύχθηκαν τα έργα του Αστυνομικού και του Δικαστικού Μεγάρου (νέα πτέρυγα) της Καρδίτσας.

Ο κ. Καραγιάννης έκλεισε υπογραμμίζοντας πως «οι αποκαταστάσεις και τα έργα που γίνονται σήμερα θα έπρεπε να γίνουν εδώ και δεκαετίες, αλλά η κυβέρνηση «έτρεξε» τις διαδικασίες και μέσα σε λίγους μήνες βλέπουμε εντυπωσιακά αποτελέσματα».

«Παρεμβαίνουμε σε πάνω από 400 σημεία αυτή τη στιγμή στην Π.Ε. Καρδίτσας, μέσα σε ένα πλαίσιο εργολαβιών  της τάξης των 143 εκατ. ευρώ. Είναι μια παρέμβαση που δεν έχει ξαναγίνει στη χώρα μας… Δηλαδή σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα, να εκτελούνται τόσα διάσπαρτα έργα» κατέληξε ο Υφυπουργός.

 

Φάκελοι για νέα έργα και Οξυά

Ακολούθησε σύσκεψη στο γραφείο του Δημάρχου Μουζακίου, παρουσία και του κ. Μπενέκη, εκπροσώπου του Υπουργού Δικαιοσύνης κ. Κώστα Τσιάρα, όπου ο κ. Στάθης έθεσε επί τάπητος απολύτως αναγκαίες επιπλέον παρεμβάσεις που πρέπει να γίνουν άμεσα στο Δήμο.

Συγκεκριμένα, παρέδωσε στον κ. Καραγιάννη φακέλους με:

  • Αναλυτικά όλα τα τεχνικά δελτία ύψους περίπου 43 εκατ. ευρώ που έχουν κατατεθεί τόσο στο Υπουργείο Υποδομών, όσο και στην Περιφέρεια Θεσσαλίας.
  • Αναλυτικά τις μελέτες για αποκαταστάσεις στους πληγέντες από τον «Ιανό» οικισμούς της Τ.Κ. Οξυάς ύψους περίπου 9,5 εκατ. ευρώ.
  • Αναλυτικό πίνακα με τα έξοδα που έγιναν για να υλοποιηθούν οι έκτακτες αποκαταστάσεις από το Δήμο αμέσως μετά τον «Ιανό» και για την κατανομή των χρηματοδοτήσεων που έλαβε ο Δήμος Μουζακίουγι΄αυτές.
  • Έγγραφα – επιστολές που στάλθηκαν στο Υπουργείο Υποδομών για έγκριση έκτακτης χρηματοδότησης προκειμένου να αποκατασταθούν οι σημαντικές ζημιές από καθιζήσεις, διάβρωση του εδάφους και κατολισθήσεις, στον παλιό οδικό άξονα Μουζάκι – Λίμνη Πλαστήρα στην Τ.Κ. Ανθοχωρίου και στο ύψος του Νερόμυλου.

Επίσης, ο Δήμαρχος ζήτησε από τον Υφυπουργό Υποδομών την παρέμβασή του για οικονομική στήριξη στο Δήμο ώστε να γίνουν αποκαταστάσεις ζημιών σε υποδομές μέσα στα χωριά, ενώ έθιξε και το μείζον ζήτημα γρήγορης δρομολόγησης της κατασκευής του Φράγματος Μουζακίου, ένα μεγάλο έργο που – όπως τόνισε – θα επιλύσει πολλά υδατικά προβλήματα στον κάμπο και θα θωρακίσει το Μουζάκι και την ευρύτερη περιοχή από πλημμύρες. Γι’ αυτό το έργο ο Υφυπουργός είπε πως εξετάζεται από την κυβέρνηση συνολικά και σύντομα θα υπάρξουν εξελίξεις.

Στη συνέχεια ο κ. Καραγιάννης με τον Περιφερειάρχη, το Βουλευτή, το Δήμαρχο, τους αξιωματούχους της ΤΕΡΝΑ και Υπηρεσιακά στελέχη, αναχώρησαν για το Πευκόφυτο και ακολούθως επισκέφθηκαν την Αργιθέα για αυτοψίες σε έργα που εκτελούνται εκεί.

 

 

Προηγούμενο άρθρο Ερυθρός Σταυρός Καρδίτσας: Σεμινάρια για πολίτες
Επόμενο άρθρο Προσωρινή διακοπή κυκλοφορίας σε οδούς της πόλεως της Καρδίτσας