Ειδήσεις

Εντυπωσιακή έναρξη των εκδηλώσεων καρναβαλιού για τον Δήμο Σοφάδων!


Την Κυριακή 25 Φεβρουαρίου 2024 άνοιξε επίσημα το Τριώδιο και παρά τις αντίξοες καιρικές συνθήκες, πλήθος δημοτών και επισκεπτών από τις γύρω περιοχές παρευρέθηκαν στην Κεντρική Πλατεία της πόλης των Σοφάδων σε μια όμορφη εορταστική εκδήλωση που σηματοδότησε και την έναρξη της φετινής Αποκριάς για το Δήμο Σοφάδων. Με τη δυναμική παρουσία των Πολιστικών Συλλόγων, των Σχολείων και των Τοπικών Κοινοτήτων και άλλων  επίσημων φορέων,ο Δήμαρχος Σοφάδων κ. Δημοσθένης Κατσής και η Οργανωτική Επιτροπή Καρναβαλιού, κήρυξαν την έναρξη των εκδηλώσεων του  φετινού Καρναβαλιού του Δήμου Σοφάδων.

Αρχικά, με τη συνοδεία της Φιλαρμονικής Καρδίτσας, οι καρναβαλιστές κατευθύνθηκαν πεζοί από το Πνευματικό Κέντρο της πόλης προς την Κεντρική Πλατεία, όπου εκεί τούς υποδέχτηκαν η Μικτή Χορωδία του Δήμου Σοφάδων και η Δημοτική Αρχή στο σύνολό της. Στη συνέχεια, οι Σύλλογοι του Δήμου Σοφάδων και οι Τοπικές Κοινότητες συνεργάστηκαν σε έναν όμορφο χορό με τα γαϊτανάκια, στο παραδοσιακό έθιμο της Αποκριάς«Το Γαϊτανάκι» , δίνοντας το μήνυμα της αγάπης και της συμφιλίωσης. Τέλος, ο Κρυμμένος Θησαυρός, με το πρόσταγμα του Δημάρχου έλαβε χώρα και οι συμμετέχοντες απόλαυσαν παιχνίδι με κέφι, χαμόγελα και όμορφη διάθεση.

Ο Δήμαρχος Σοφάδων κ. Δημοσθένης Κατσής ανέφερε χαρακτηριστικά : «Το Καρναβάλι του Δήμου Σοφάδωναποτελεί θεσμό εδώ και 41 ολόκληρα χρόνια, αποτελεί ένα κύτταρο της κοινωνίας μας. Φέτος, οι εκδηλώσεις ξεκινούν από σήμερα Κυριακή του Τελώνη και Φαρισαίου και θα κορυφωθούν με τη μεγάλη παρέλαση την τελευταία Κυριακή της Αποκριάς, στις 17 Μαρτίου 2024. Σας υπόσχομαι ότι θα παρακολουθήσετε ένα Καρναβάλι διαφορετικό από τις προηγούμενες χρονιές, ένα Καρναβάλι με πάρα πολλές εκπλήξεις, που θα προσφέρουν ένα φαντασμαγορικό θέαμα».

Οι εκδηλώσεις θα συνεχιστούν τις επόμενες με τους μικρούς μας  φίλους να έχουν τη δυνατότητα να συμμετέχουν στο «Κυνήγι του Κρυμμένου Θησαυρού» διεκδικώντας ένα χρηματικό έπαθλο, αλλά και με άλλες πλούσιες δράσεις για μικρούς και μεγάλους που έχουν ήδη ανακοινωθεί στο Πρόγραμμα .

 

 

Προηγούμενο άρθρο Ολοκληρωμένη παρέμβαση και παρατηρητήριο για τα ΑμΕΑ
Επόμενο άρθρο Συνεργασία της Περιφέρειας Θεσσαλίας με επιφανείς καλλιτέχνες για την ενίσχυση των πλημμυροπαθών