Ειδήσεις

ΕΟΑΣΚ: Όλοι στην απεργιακή συγκέντρωση της Τετάρτης


Η ΕΟΑΣΚ καλεί τους αγροτοκτηνοτρόφους να συμμετέχουν δυναμικά και μαζικά στην απεργιακή συγκέντρωση που θα γίνει την Τετάρτη 9 Νοεμβρίου και ώρα 12.00 το μεσημέρι στην Κεντρική Πλατεία της Καρδίτσας.

Δίνουμε την μάχη για την επιβίωση μας, ενάντια στην ακρίβεια που τσακίζει το εισόδημα μας, μαζί με τους εργατοϋπάλληλους, τους αυτοαπασχολούμενους, την νεολαία, τις γυναίκες, τους συνταξιούχους, ώστε ο αγώνας μας με ενιαίο συντονισμό σε τοπικό και πανελλαδικό επίπεδο να αποκτήσει προοπτική.

Έχουμε τα ίδια προβλήματα, την ίδια ανασφάλεια και άγχος για το σήμερα και το αύριο, κοινό αντίπαλο και μπορούμε με ενότητα και αποφασιστικότητα να αποσπάσουμε λύσεις και κατακτήσεις.

Σας καλούμε να πάρουμε την υπόθεση της επιβίωσή μας στα χέρια μας. Να μην περιμένουμε λύσεις από τα πάνω ή νέους «σωτήρες» που η ίδια η πείρα της ζωής έχει δείξει πως δημιουργεί νέα αδιέξοδα και δυσκολεύει την κατάσταση. Η αναμονή και η απογοήτευση φέρνει τα χειρότερα.

Μόνο όταν βγήκαμε μαζικά στον δρόμο του αγώνα με τα αιτήματα επιβίωσης που έχουμε, αποσπάσαμε κάποιες λύσεις. Ακόμα και το κουτσουρεμένο αγροτικό πετρέλαιο ή η όποια ενίσχυση στους κτηνοτρόφους, που πήραμε πριν λίγο διάστημα, καθώς και η εξαγγελία της όποιας επιδότησης θα δώσουν στα λιπάσματα και τις ζωοτροφές, ήταν υποσχέσεις που αποσπάσαμε στα μπλόκα του Φλεβάρη.

Γι’ αυτό σας καλούμε, η οργή και η αγανάκτηση να γίνει οργάνωση και αγωνιστική συμμετοχή στη δράση. Να λειτουργήσουμε συλλογικά και ενωμένα για να διεκδικήσουμε: τιμές με βάση το κόστος και ένα εισόδημα επιβίωσης, για μείωση του κόστους παραγωγής, για 100% αποζημιώσεις από τον ΕΛΓΑ, για έργα υποδομής και άρδευσης που είμαστε ανοχύρωτοι παρ’ όλες τις υποσχέσεις, κλπ, για να μπορούμε να συνεχίσουμε να παράγουμε.

Δυναμώστε τους Αγροτικούς Συλλόγους και την Ομοσπονδία.

Καμιά αναμονή, στον αγώνα έχουμε θέση και είναι δική μας ευθύνη να το αποφασίσουμε. Όλοι στους δρόμους! Για να ελπίζουμε και να επιβιώσουμε.

 

Προηγούμενο άρθρο Εκδήλωση με τίτλο Μαθαίνω τον σκύλο μου
Επόμενο άρθρο Επερώτηση για την μη επέκταση του κλειστού αγωγού άρδευσης από το Γραμματικό Καρδίτσας έως την Τ.Κ Σταυρού Φαρσάλων