Ειδήσεις
Tags |

ΕΟΑΣΚ: Στηρίζουμε τον αγώνα των φοιτητών, μαθητών, εκπαιδευτικών ενάντια στην ίδρυση ιδιωτικών Πανεπιστημίων


Οι βιοπαλαιστές αγρότες  που το τελευταίο διάσημα είμαστε σε κινητοποιήσεις απέναντι στην πολιτική που ξεκληρίζει τη μικρομεσαία αγροτιά και μας διώχνει από την ίδια μας τη γη, στεκόμαστε αλληλέγγυοι στο δίκαιο αγώνα των φοιτητών και μαθητών, των ίδιων των παιδιών μας που αγωνίζονται για το μέλλον τους!

Η πολιτική που ξεκληρίζει τους αγρότες με το δυσβάσταχτο κόστος παραγωγής, με την ακρίβεια που τσακίζει όλο το λαό, με την απουσία αντιπλημμυρικής προστασίας που μας έπνιξε τον περασμένο Σεπτέμβρη,  είναι η ίδια πολιτική που αφού άφησε υποστελεχωμένα τα Ανώτατα Ιδρύματα, αφού τα γέμισε με εργαζόμενους με επισφαλείς σχέσεις εργασίας. αφού επέβαλε την ελάχιστη βάση εισαγωγής, αφού υποβάθμισε, αφήνοντας στο έλεος τις υφιστάμενες φοιτητικές εστίες και χωρίς να ανεγείρει νέες, έρχεται τώρα να προτείνει ως λύση τα Ιδιωτικά- Μη κρατικά Πανεπιστήμια, αντιμετωπίζοντας τους φοιτητές και τις οικογένειές τους ως μελλοντικούς πελάτες.  Είναι η πολιτική όλων διαχρονικά των κυβερνήσεων που σταθερά υποβαθμίζει το δημόσιο πανεπιστήμιο, υποβαθμίζει τα πτυχία των παιδιών μας οδηγώντας τα στην ανασφάλεια, στη δουλειά χωρίς δικαιώματα.

Είναι η ίδια πολιτική που ακολουθεί πιστά τις επιταγές της Ε.Ε. τόσο με τη νέα ΚΑΠ, όσο και με την απαίτηση για αναθεώρηση του άρθρου 16.

Γι αυτό ο αγώνας είναι κοινός, γιατί απέναντι μας έχουμε κοινό αντίπαλο! Με τον οργανωμένο αγώνα μας απαντάμε στην κυβέρνηση που λέει στους αγρότες ότι δεν υπάρχει άλλος δημοσιονομικός χώρος για να υλοποιηθούν τα δίκαια αιτήματά μας, που πετάει χιλιάδες μαθητές έξω από την εκπαίδευση, που μας αναγκάζει να χρυσοπληρώνουμε τα φροντιστήρια, που πάμε στο σούπερ μάρκετ και δεν μπορούμε να αγοράσουμε τα προϊόντα που εμείς παράξαμε γιατί οι τιμές έχουν φτάσει στα ύψη!

Στέλνουμε μήνυμα συμπαράστασης και ανυποχώρητου αγώνα, όπως κι εμείς έχουμε δεχθεί την αμέριστη συμπαράσταση και στήριξη δεκάδων φορέων και σωματείων ανθρώπων της δουλειάς, όλο το προηγούμενο διάστημα.

Τα παιδιά μας έχουν δικαίωμα στη σύγχρονη και δωρεάν εκπαίδευση.

Δωρεάν σπουδές- σίτιση-στέγαση για όλους και δουλειά με δικαιώματα.

 

Της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων ν. Καρδίτσας

Προηγούμενο άρθρο Σειρά εκδηλώσεων της Περιφέρειας Θεσσαλίας στις πλημμυρόπληκτες περιοχές
Επόμενο άρθρο Κυριακή Τελώνου και Φαρισαίου στην Ιερά μας Μητρόπολη