Ειδήσεις

Εορτασμός Παγκόσμιας Ημέρας Ψωρίασης 2023


 Κάθε χρόνο στις 29 Οκτωβρίου, γιορτάζεται η Παγκόσμια Ημέρα Ψωρίασης. Η πρωτοβουλία αυτή θεσπίστηκε το 2004 από την Παγκόσμια Ομοσπονδία Συλλόγων Ασθενών με Ψωρίαση (IFPA) και φέτος γιορτάζεται σε περισσότερες από 70 χώρες. Στην Ελλάδα, το όραμα και η αποστολή της IFPA εκπροσωπούνται από τον Πανελλήνιο Σύλλογο Ασθενών με Ψωρίαση και Ψωριασική Αρθρίτιδα «Επιδέρμια». Στόχος του Εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Ψωρίασης είναι η δράση για την ευαισθητοποίηση του κοινού σχετικά με την επίπτωση της νόσου, την αποστιγματοποίηση των ασθενών και τη διεκδίκηση καλύτερης φροντίδας υγείας για όλους.

Η Ψωρίαση είναι μια χρόνια και ανίατη νόσος με αρνητική επίπτωση στην ποιότητα ζωής των ασθενών. Έχοντας ως κεντρικό μήνυμα «Πρόσβαση σε όλους», η φετινή Παγκόσμια Ημέρα Ψωρίασης αναδεικνύει το δικαίωμα των ασθενών να έχουν ανεμπόδιστηπρόσβαση στην κατάλληλη θεραπεία τη σωστή στιγμή.

Συμμετέχοντας στη διεθνή αυτή προσπάθεια, ο Ιατρικός Σύλλογος Καρδίτσας, σε συνεργασία με τον Πανελλήνιο Σύλλογο Ασθενών με Ψωρίαση και Ψωριασική Αρθρίτιδα «Επιδέρμια», διοργανώνει την Κυριακή 29 Οκτωβρίου2023,δράση ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης κοινού στην Κεντρική Πλατεία της Πόλης της Καρδίτσας από τις 10 το πρωί, έως και τις 2 το μεσημέρι. Εκείνη την ημέρα, εκπρόσωποι του συλλόγου Επιδέρμια θα διανέμουν στους διερχόμενους έντυπο που μεταφέρει το μήνυμα της φετινής Παγκόσμιας Ημέρας Ψωρίασης, και μέλη του ΔΣ του Ιατρικού Συλλόγου Καρδίτσας θα ενημερώνουν το κοινό για τη νόσο.

Προηγούμενο άρθρο Αυξημένα μέτρα τροχαίας σε όλη την επικράτεια κατά τον εορτασμό της 28ης Οκτωβρίου
Επόμενο άρθρο Παράταση προσωρινών κυκλοφοριακών ρυθμίσεων στην Κοιλάδα των Τεμπών, λόγω εκτέλεσης εργασιών