Ειδήσεις

Επανεξελέγη Πρόεδρος του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Καρδίτσας ο Γιώργος Καπράνας


Στην Καρδίτσα την Τρίτη 15/06/2021 και ώρα 19:00 μ.μ. στην αίθουσα του Δ/Σ του Εργατικού Κέντρου Καρδίτσας μετά από πρόσκληση του πλειοψηφούντος συμβούλου Καπράνα Γεώργιου συνήλθαν τα νεοεκλεγέντα μέλη του Δ/Σ με θέματα  Η/Δ.

α)  Συγκρότηση σε σώμα

β)  Απόφαση για κινητοποιήσεις ενόψει της ψήφισης  του Νομοσχεδίου για την εργασία , στις 16/06/2021.

Αφού διαπιστώθηκε απαρτία με παρόντα όλα τα μέλη ο πλειοψηφών  σύμβουλος Καπράνας  Γεώργιος  ζήτησε για το  α΄  θέμα  να αρχίσουν όπως προβλέπεται από το καταστατικό για την συγκρότηση σε σώμα.

Μετά το τέλος της διαδικασίας το νέο  Δ/Σ συγκροτήθηκε ωε εξής:

Πρόεδρος:   Γεώργιος   Καπράνας

Α  Αντιπροεδρος: Τσιτσικάος     Στέφανος

Β  Αντιπροεδρος: Αναστασίου    Αντώνιος

Γεν. Γραμματεας: Γούλα          Θεοδώρα

Αναπλ. Γραμματεας: Καλτσάς  Νικόλαος

Ταμιας: Μπολτσή  Σύρμου – Μαρία

Εφορος: Κολοβός  Στέφανος

Μελη: Κωνσταντίνου  Κωνσταντίνος

Κρανάς  Αποστόλης

Κρανή  Μαγδαληνή

Παπαδόπουλος     Γεώργιος

Μετά τη συγκρότηση σε σώμα, ο Πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Καρδίτσας Γεώργιος  Καπράνας  μπαίνοντας στο 2ο θέμα Η/Δ εισηγείται τα εξής:

Η  θέση του Εργατικού Κέντρου Καρδίτσας είναι ξεκάθαρη και το έχουμε πει και το λέμε συνέχεια. Πρόκειται για ένα νομοσχέδιο έκτρωμα που δε χωράει διορθώσεις αλλά θα πρέπει να αποσυρθεί. Είναι ένα εξόχως αντεργατικό νομοσχέδιο που έρχεται να ισοπεδώσει ότι έχει απομείνει όρθιο από εργασιακά δικαιώματα μετά από μια δεκαετή περίοδο που επιβαλλόταν και υλοποιούνταν από τις προηγούμενες κυβερνήσεις  σκληρές, αντεργατικές, μνημονιακές πολιτικές που έφτασαν την ανεργία στα ύψη και μεγάλα τμήματα   του Ελληνικού λαού στην φτώχεια και την εξαθλίωση.

Αν ψηφιστεί αυτό το νομοσχέδιο θα επιφέρει πλήρης απορρύθμιση της αγοράς εργασίας, θα δημιουργήσει εργασιακή ζούγκλα και θα κάνει εργαζόμενους λάστιχο σύμφωνα με τις ορέξεις της εργοδοσίας.  Με την ψήφιση του νομοσχεδίου, μας καταργούν το 8ωρο , τις συλλογικές συμβάσεις εργασίας, αυξάνουν τις απλήρωτες υπερωρίες , καταργούν το ΣΕΠΕ , καταργούν το δικαίωμα της απεργίας  και τη συμμετοχή σε αυτήν, καταργούν την Κυριακάτικη αργία , στοχοποιούν και ποινικοποιούν   την συνδικαλιστική δράση, ξηλώνουν και καταργούν το νόμο 1264 και γενικεύει την επίθεση στα συνδικάτα.  Αυτό το νομοσχέδιο έκτρωμα δεν πρέπει να περάσει. Απόσυρση εδώ και τώρα .

Λόγω του ότι η συγκρότηση του Διοικητικού  Συμβουλίου πραγματοποιήθηκε  σήμερα δεν μπορούμε να εξαγγείλουμε 24ωρη απεργία ή στάση εργασίας, γι’ αυτό   προτείνω να πάρουμε απόφαση στήριξης όλων των κινητοποιήσεων που γίνονται στον Ιδιωτικό τομέα  και να καλέσουμε σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας  αύριο Τετάρτη στις 7 το απόγευμα  στο κτίριο του Ε.Κ  όλους τους εργαζόμενους και τις εργαζόμενες  του νομού μας με κύριο αίτημα την μη ψήφιση και απόσυρση αυτού του αντεργατικού Νομοσχεδίου .

 

Προηγούμενο άρθρο Το πρόγραμμα ελέγχων ανίχνευσης κορωνοιού για την Τετάρτη 16/6
Επόμενο άρθρο Τραγικός θάνατος για 66χρονο Καρδιτσιώτη μετά από τροχαίο