Ειδήσεις

Επερώτηση για τη μη ολοκλήρωση γέφυρας στην περιοχή Ρογκάκια μεταξύ Καροπλεσίου και Νεράιδας


Στον ποταμό Μέγδοβα σήμερα, στο μήκος του από το φράγμα της Λίμνης Πλαστήρα και το δρόμο Καρδίτσας – Καροπλεσίου, μέχρι την Δάφνη και την Βίνιανη Ευρυτανίας (λίγο παραπάνω από το τελείωμα της Λίμνης Κρεμαστών), δεν υπάρχει καμία γέφυρα, ούτε για αυτοκίνητα, ούτε για πεζούς, επομένως δεν μπορεί κανένας να περάσει απέναντι!

Μεταξύ Καροπλεσίου και Νεράιδας, στην τοποθεσία  «Ρογκάκια», πριν από 12 χρόνια κατασκευάστηκαν τσιμεντένια βάθρα για την τοποθέτηση μιας στρατιωτικής γέφυρας τύπου «Μπέλευ», προκειμένου να μπορούν να μετακινούνται αυτοκίνητα και πεζοί.

Ωστόσο 12 χρόνια μετά δεν έχει τοποθετηθεί αυτή επί των κατασκευασμένων βάθρων, παρ΄ ότι έχει μεταφερθεί εκεί, ούτε έγινε κάποια άλλη κατασκευή, άγνωστο γιατί.

Το αποτέλεσμα είναι το δίκαιο και χρόνιο αίτημα των κατοίκων της περιοχής (Καροπλέσι, Νεράιδα, κλπ) να μένει ανεκπλήρωτο εν έτει 2021.

Οι περιφερειακοί σύμβουλοι της Λαϊκής Συσπείρωσης θεωρώντας απαράδεκτο το γεγονός της μη τοποθέτησης επί τόσο χρόνια της γέφυρας τύπου «Μπέλευ» στη θέση «Ρογκάκια» μεταξύ Καροπλεσίου-Νεράιδας, ζητάμε από την περιφερειακή αρχή Θεσσαλίας να μας ενημερώσει:

  1. Γιατί δεν έχει τοποθετηθεί τόσα χρόνια τώρα αυτή η γέφυρα τύπου «Μπέλευ» ή να έχει κατασκευαστεί κάποια άλλη στην θέση «Ρογκάκια» μεταξύ Καροπλεσίου-Νεράιδας, προκειμένου να μπορούν να μετακινούνται αυτοκίνητα και πεζοί;
  2. Τι σκοπεύει να κάνει η περιφερειακή αρχή για την άμεση επίλυση του προβλήματος;

 

Προηγούμενο άρθρο Επιστολή του Δήμου Παλαμά για ευνοϊκή αντιμετώπιση μαθητών/τριών
Επόμενο άρθρο Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Σοφάδων