Ειδήσεις

Επί τάπητος η θεσμοθέτηση Οικονομολόγου Μελετητή και η δημιουργία μητρώου Μελετητών


Ο Πρόεδρος και τα μέλη του Δ.Σ. του 7ου ΠΤ του Οικονομικού Επιμελητηρίου της Ελλάδας, με αφορμή τη διαβούλευση του σχεδίου νόμου με τίτλο: «Στρατηγικές επενδύσεις και βελτίωση του επενδυτικού περιβάλλοντος», συναντήθηκαν  με Οικονομολόγους – Μελετητές, την Πέμπτη 23 Σεπτεμβρίου 2021 και ώρα 19:00, στα γραφεία του Περιφερειακού Τμήματος του ΟΕΕ στη Λάρισα, Παπαναστασίου 21, 2ος όροφος, προκειμένου να συζητήσουν ζητήματα που άπτονται του επαγγέλματος του Οικονομολόγου-Μελετητή.

Στη συνάντηση εκτός από τον πρόεδρο και τα μέλη του Δ.Σ. παρευρέθηκαν οι οικονομολόγοι -μελετητές: Ακριβούλη Ζωή, Αλεξίου Κωνσταντίνος, Γουγουλιάς Βασίλειος, Κοτούλας Περικλής, Μπαρμπάτσαλος Ελευθέριος, Παπαχρήστου Αλέξανδρος, Στεργίου Ανδρέας, Τέσσας Χαράλαμπος.

και συζητήθηκαν οι αλλαγές που προτείνονται στο σχέδιο νόμου που αφορά τον νέο αναπτυξιακό νόμο και ειδικότερα την πρόθεση του υπουργείου Ανάπτυξης να μειώσει το όριο των 3.000.000,00 σε 1.000.000,00 ευρώ άνω του οποίου τα επενδυτικά σχέδια θα υποβάλλονται στην  Γενική Διεύθυνση Ιδιωτικών Επενδύσεων. Αποτέλεσμα της μείωσης του ορίου θα είναι η πολύ μεγάλη συγκέντρωση των εγκρίσεων και πληρωμών των επενδυτικών σχεδίων όλης της χώρας στο τμήμα του υπουργείου το οποίο ήδη καθυστερεί  αρκετά με τα υπάρχοντα σχέδια. Επιπλέον θα μειωθεί ο ουσιαστικός έλεγχος της επένδυσης σε τοπικό επίπεδο και αντίστοιχες θα είναι και οικονομικοκοινωνικές επιπτώσεις.

Συζητήθηκε επίσης η θεσμοθέτηση του Οικονομολόγου Μελετητή και δημιουργία του μητρώου Μελετητών καθώς επίσης και η υποχρεωτικότητα της σύνταξης και υπογραφής όλων των οικονομικών μελετών από οικονομολόγους.

 

Προηγούμενο άρθρο Αποτελέσματα rapid tests στην Καρδίτσα
Επόμενο άρθρο Το Φανάρι τιμάει τον άγιο και ένδοξο ιερομάρτυρα Σεραφείμ