Ειδήσεις

Επιχορήγηση Δήμων του Ν. Καρδίτσας για μηχανήματα έργου


Στο πλαίσιο της αναπτυξιακής στρατηγικής, στον άξονα της τοπικής ανάπτυξης και της προστασίας του περιβάλλοντος, με απόφαση του Αναπληρωτή Υπουργού Εσωτερικών, Στέλιου Πέτσα, κατανέμεται συνολικό ποσό ύψους 28.230.000 ευρώ από το πρόγραμμα «Φιλόδημος ΙΙ», σε όλους τους δήμους της χώρας με μόνιμο πληθυσμό έως 50.000 κατοίκους, για την προμήθεια απορριμματοφόρων οχημάτων, μηχανημάτων έργου και συνοδευτικού εξοπλισμού.
Η απόφαση αυτή έρχεται σε συνέχεια προηγούμενων αντίστοιχων χρηματοδοτήσεων, συνολικού ύψους περίπου 147 εκατ. ευρώ την τελευταία τριετία, στο πλαίσιο του ίδιου προγράμματος.

Υπογραμμίζεται ότι στους χρηματοδοτούμενους δήμους περιλαμβάνονται και οι επτά (7) νεοσύστατοι δήμοι, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 154 του ν.4600/2019, για τους οποίους η παρούσα υπουργική απόφαση προβλέπει συγκεκριμένα επιχορήγηση με το ανώτερο ποσό (πλαφόν), ύψους 150.000 ευρώ.

 

Νομός Καρδίτσας

Δήμος Σοφάδων: 120.000 ευρώ

Δήμος Παλαμά: 120.000 ευρώ

Δήμος Μουζακίου: 120.000 ευρώ

Δήμος Αργιθέας: 60.000 ευρώ

 

Ο Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών, Στέλιος Πέτσας, δήλωσε σχετικά:

«Προχωρούμε σήμερα σε νέα επιχορήγηση ύψους 28 εκατομμυρίων ευρώ σε δήμους της χώρας, για απορριμματοφόρα οχήματα, μηχανήματα έργου και συνοδευτικό εξοπλισμό.
Ενισχύουμε τον στόλο των Δήμων με σύγχρονα μηχανήματα, λιγότερο ενεργοβόρα και περισσότερο ασφαλή.
Συνεχίζουμε να στηρίζουμε την Αυτοδιοίκηση με όλους τους απαραίτητους πόρους για να κάνουμε την καθημερινότητα των πολιτών καλύτερη».

 

 

Προηγούμενο άρθρο Ευχές του δημάρχου Παλαμά Γ. Σακελλαρίου στους επιτυχόντες των πανελληνίων εξετάσεων
Επόμενο άρθρο Το ΕΠΑΛ Μουζακίου συγχαίρει τους επιτυχόντες του