Ειδήσεις

Επικίνδυνη καθυστέρηση στην αποκατάσταση της καθίζησης στον άξονα Μουζάκι- Πευκόφυτο-Βλάσι Αργιθέας-Μ. Σπηλιώτισσας


Όπως προέκυψε από την απάντηση του περιφερειάρχη στην επερώτηση που κατέθεσε η Λαική Συσπείρωση στο Περιφερειακό Συμβούλιο Θεσσαλίας (29/11/2021), παρ’ ότι πέρασαν 15 μήνες από την σοβαρή καθίζηση  από τον Ιανό της επαρχιακής οδού 9, στον άξονα “Μουζάκι-Πευκόφυτο-Βλάσι Αργιθέας-Μ Σπηλιώτισσας” της Π.Ε Καρδίτσας, δεν υπάρχει επίσημη ενημέρωση για το πότε θα ξεκινήσει η αποκατάσταση.

Αυτό σημαίνει ότι η πρόσβαση προς και από την περιοχή της Ανατολικής Αργιθέας θα συνεχίσει να είναι εξαιρετικά δύσκολη έως αδύνατη. Εγκυμονεί όμως και σοβαρούς κινδύνους για ακόμα μεγαλύτερη καταστροφή, αφού οι βροχοπτώσεις που σημειώνονται στην περιοχή, θα επιδεινώσουν το πρόβλημα, που θα οδηγήσει με την σειρά του στην εκτόξευση του κόστους σε μεγάλα ύψη, με συνέπεια τον αποκλεισμό ολόκληρης της Ανατολικής Αργιθέας.

Οι περιφερειακοί σύμβουλοι της Λαικής Συσπείρωσης, κάλεσαν την περιφερειακή αρχή Θεσσαλίας, να πιέσει έντονα το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών, να ξεκινήσει άμεσα και να ολοκληρωθεί το συντομότερο δυνατόν το εν’ λόγω έργο, ξεκινώντας όμως από την Ανατολική Αργιθέα – το Πευκόφυτο προς Καρδίτσα και όχι αντίστροφα.

 

Προηγούμενο άρθρο Μέχρι τις 6 Δεκεμβρίου τα δικαιολογητικά αγροτών και κτηνοτρόφων για τις αποζημιώσεις του Ιανού
Επόμενο άρθρο Τα αποτελέσματα ελέγχων για τα μέτρα αποφυγής του κορωνοϊού στη Θεσσαλία