Ειδήσεις

Επιμνημόσυνη δέηση στη μνήμη του ήρωα της Μάχης της Ματαράγκας Γεώργιου Λάιου


Με κάθε επισημότητα, τελέστηκε το απόγευμα της Κυριακής 20/3 επιμνημόσυνη δέηση στη μνήμη του Επιλοχία και Σωματάρχη Γεώργιου Λάιου που έπεσε ηρωικά μαχόμενος στις 21 Μαρτίου του 1978, στη μάχη της Ματαράγκας και Πετρομαγούλας Κιερίου για την απελευθέρωση της Θεσσαλίας απ’ τον τουρκικό ζυγό.

Η επιμνημόσυνη δέηση στον τάφο του Γεώργιου Λάιου στον λόφο Πετρομαγούλας Πύργου Κιερίου, τελέστηκε στο πλαίσιο του εορτασμού της επετείου της τελευταίας μάχης της Θεσσαλικής Επανάστασης του 1878 (καθιερώθηκε με Π.Δ η 21η Μαρτίου)  , χοροστατούντος του Μητροπολίτη Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων κ. Τιμοθέου.  Παρέστησαν η βουλευτής του νομού κ. Ασημίνα Σκόνδρα, ο Δήμαρχος Σοφάδων κ. Θάνος Σκάρλος, ο Θεματικός Αντιπεριφερειάρχης κ. Δημ. Αναγνωστόπουλος, οι Αντιδήμαρχοι Σοφάδων κκ Αθ. Παππάς, Αθ. Σαμαράς και Δημ. Αλεξόπουλος, το Τοπικό Συμβούλιο και κάτοικοι της κοινότητας.

Ακολούθησε ομιλία από τον φιλόλογο και Αντιπρόεδρο του Συλλόγου Φίλων Ιστορίας Ν. Καρδίτσας κ. Νικόλαο Βλάχο και κατάθεση στεφάνων από το Δήμαρχο Σοφάδων κ. Θάνο Σκάρλο, τον Θεματικό Αντιπεριφερειάρχη κ. Δημήτρη Αναγνωστόπουλο και την πρόεδρο της Τ.Κ Πύργου Κιερίου κα Βαΐα Τσιάρα.

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε κρατώντας ενός λεπτού σιγή και με τον Εθνικό μας ύμνο.

Προηγούμενο άρθρο 20 μετάλλια για την Α.Κ.Α.Κ. στα 1α Νικητήρια Τεχνικής Κολύμβησης
Επόμενο άρθρο Βραβείο Best City Award 2022 στην Περιφέρεια Θεσσαλίας