Ειδήσεις

Επιμορφωτική συνάντηση: Αφηγήσεις του 1821 με όχημα την Τέχνη


Στο πλαίσιο του εορτασμού των 200 χρόνων από την Επανάσταση του 1821, οι Διευθύνσεις Π/θμιας και Δ/θμιας Εκπαίδευσης Καρδίτσας, Μαγνησίας, Λάρισας και Τρικάλων συνδιοργάνωσαν την Τρίτη, 6-4-2021, επιμορφωτική συνάντηση με τίτλο: «Αφηγήσεις του 1821 με όχημα την Τέχνη», σε συνεργασία με το Μουσείο Σχολικής Ζωής και Εκπαίδευσης.

Η επιμόρφωση που πραγματοποιήθηκε μέσω της πλατφόρμας WEBEX είχε ως στόχο να αναδείξει πώς η τέχνη επηρέασε την εξέλιξη και την πορεία του αγώνα για την ανεξαρτησία. Ήρωες της Επανάστασης, ένδοξες αλλά και τραγικές στιγμές του αγώνα, αποτυπώθηκαν από Έλληνες και ξένους ζωγράφους, συντελώντας στην ανάπτυξη του Φιλελληνισμού και στην επιτυχή εξέλιξη του αγώνα. Από τον Ντελακρουά στον Πέτερ βον Ες, από τον Βρυζάκη στον Παναγιώτη Ζωγράφο και στον Θεόφιλο, η τέχνη και ιδιαίτερα η απεικόνιση μέσα από τη ζωγραφική ιστορικών στιγμών διαδραμάτισαν το δικό τους σημαντικό ρόλο στον αγώνα. Μέσα από την ανάδειξη εμβληματικών έργων έγινε προσπάθεια να προσεγγιστεί η συνομιλία της τέχνης με την ιστορία, καθώς και να αναδειχθούν ο τρόπος και τα ερεθίσματα για διδακτική αξιοποίησή της.

Την εκδήλωση χαιρέτησαν ο Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης Θεσσαλίας, οι Διευθυντές των Διευθύνσεων Π/θμιας και Δ/θμιας Εκπαίδευσης Καρδίτσας, Μαγνησίας, Λάρισας και Τρικάλων. Συμμετείχαν οι Υπεύθυνοι Σχολικών Δραστηριοτήτων καθώς και εκπαιδευτικοί σχολείων των Π.Ε. Καρδίτσας Μαγνησίας, Λάρισας και Τρικάλων

 

Προηγούμενο άρθρο Δημοπρατείται η προμήθεια δύο νέων μεταλλικών γεφυρών Bailey
Επόμενο άρθρο Έφθασαν τους 22.646 οι εμβολιασμοί στην Καρδίτσα