Ειδήσεις

Επιπλέον 1 εκ. ευρώ για έργα Ιανού στο Μουζάκι


Νέα χρηματοδότηση ύψους  1εκ. ευρώ εξασφάλισε ο Δήμος Μουζακίου,  για αποκαταστάσεις «Ιανού», με την καθοριστική συμβολή του Υπουργού Δικαιοσύνης και Βουλευτή Καρδίτσας ΝΔ, κ. Κώστα Τσιάρα, καθώς και του Γ.Γ.  Οικονομικής Πολιτικής, κ.Χρήστου Τριαντόπουλου.

Προηγήθηκε αυτοψία του Υπουργού Δικαιοσύνης, στις ορεινές περιοχές του Δήμου, παρουσία του Δημάρχου Μουζακίου, κ.Θεοφάνη Στάθη, κατά την οποία είδε το μέγεθος των καταστροφών, που άφησε στο πέρασμά της η θεομηνία. Ανάλογη επίσκεψη πραγματοποίησε και ο Γ.Γ. Οικονομικής Πολιτικής, στο πλαίσιο της χρηματοδοτικής στήριξης για έργα και παρεμβάσεις του Δήμου που χρήζουν αποκατάστασης.

Σε δήλωσή του ο Υπουργός Δικαιοσύνης και Βουλευτής Καρδίτσας της ΝΔ κ. Κώστας Τσιάρας, ανέφερε τα εξής:

«Η κυβέρνησή μας και ο Πρωθυπουργός κ. Κυριάκος Μητσοτάκης, από την πρώτη στιγμή που ο καταστροφικός κυκλώνας ΙΑΝΟΣ, έπληξε το Ν. Καρδίτσας, απέδειξαν εμπράκτως πως βρίσκονται κοντά στους πολίτες, αλλά και στους ανθρώπους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Ο Δήμος Μουζακίου, έχει ενισχυθεί οικονομικά με 4,5 εκατ. ευρώ, προκειμένου να αποκαταστήσει άμεσα ζημιές που υπέστη, ενώ έχει ενταχθεί και στο «πακέτο» των 143 εκατ. ευρώ του Υπουργείου Υποδομών για να κατασκευαστεί το νέο Κέντρο Υγείας, καθώς και έργα οδοποιίας.

Μετά την αυτοψία μου με το Δήμαρχο Μουζακίου κ. Θεοφάνη Στάθη, πριν λίγες ημέρες, σε ορεινές Τοπικές Κοινότητες, όπου διαπιστώσαμε πως πρέπει να γίνουν νέες παρεμβάσεις, εγκρίθηκε νέα χρηματοδότηση, ύψους 1 εκατ. ευρώ. Ευχαριστώ θερμά τον Αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών κ. Στέλιο Πέτσα και το Γενικό Γραμματέα Οικονομικής Πολιτικής κ. Χρήστο Τριαντόπουλο,  για την άμεση ανταπόκρισή τους, ώστε να γίνουν γρήγορα οι εργασίες αποκατάστασης στην περιοχή και οι κάτοικοι να επανέλθουν στην κανονικότητα».

Ο Δήμαρχος Μουζακίου, κ.Θεοφάνης Στάθης, τόνισε: «Με την άμεση και καθοριστική παρέμβαση του Υπουργού Δικαιοσύνης κ.Τσιάρα και την ουσιαστική συμβολή του ΓΓ Οικονομικής Πολιτικής, κ. Τριαντόπουλου, ο Δήμος Μουζακίου εξασφάλισε το ποσό του 1 εκ. ευρώ, με απόφαση που θα υπογράψει ο Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών κ. Στέλιος Πέτσας μέσα στις επόμενες ημέρες.

Είμαι αισιόδοξος γιατί έχω την δέσμευση και του Υπουργού αλλά και του ΓΓ Οικονομικής Πολιτικής, πως ανάλογα με την απορρόφηση των κονδυλίων, θα έρθουν και νέες απαραίτητες χρηματοδοτήσεις.

Στόχος μας, ως Δημοτική Αρχή είναι στις περιοχές που επλήγησαν να γίνουν οι απαραίτητες μελέτες και να κατασκευαστούν έργα που θα βελτιώσουν το βιοτικό επίπεδο των δημοτών μας και θα φέρουν ανάπτυξη στον τόπο μας».

 

 

Προηγούμενο άρθρο Συνάντηση του Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε Καρδίτσας με το νέο Δ.Σ του ΤΟΕΒ Τιτανίου
Επόμενο άρθρο Το πρόγραμμα ελέγχων ανίχνευσης κορωνοιού στην Καρδίτσα την Τετάρτη 2/6