Ειδήσεις

Επισκέψεις του Κωστή Νούσιου και του Δημήτρη Αναγνωστόπουλου σε Τ.Κ της Π.Ε Καρδίτσας


Με στόχο την άμεση επαφή με τους πολίτες, την επικαιροποίηση του έργου της Περιφέρειας Θεσσαλίας, αλλά και την καταγραφή προβλημάτων, παραλείψεων και νέων αναγκών, πραγματοποιούνται επισκέψεις του Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε Καρδίτσας Κωστή Νούσιου και του Θεματικού Αντιπεριφερειάρχη Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Δημήτρη Αναγνωστόπουλου σε Τ.Κ των Δήμων Παλαμά και Σοφάδων.

Όπως τονίστηκε στις επισκέψεις αυτές, τα δύο τελευταία χρόνια η πανδημία του covid- 19 δεν επέτρεψε την πραγματοποίηση τέτοιων συναντήσεων, καθώς έπρεπε να τηρηθούν όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα για την αναχαίτισή της. Στις παραπάνω περιοδείες έγινε λεπτομερής ανάλυση του έργου της Περιφέρειας Θεσσαλίας και καταγραφή τεχνικών έργων που βρίσκονται σε εξέλιξη ή έχουν δρομολογηθεί. Κατατέθηκαν προτάσεις για την επίλυση  νέων προβλημάτων που έχουν προκύψει, αλλά και προτάσεις για θέματα που αφορούν στον πολιτισμό και τον τουρισμό.

Τόσο ο κ. Νούσιος όσο και ο κ. Αναγνωστόπουλος επεσήμαναν χαρακτηριστικά: ‘’ Οι πολίτες που ζουν και ασκούν τις δραστηριότητές τους στα χωριά μας είναι οι καλύτεροι ‘’ειδικοί’’ για μια σειρά θεμάτων που απασχολούν την καθημερινότητά τους. Είμαστε εδώ, για να τους ακούσουμε, να καταγράψουμε τυχόν προβλήματα και να δρομολογήσουμε την άμεση και αποτελεσματική εφαρμογή λύσεων. Ήδη η Περιφέρεια Θεσσαλίας έχει μετατρέψει την ΠΕ Καρδίτσας σε ένα τεράστιο εργοτάξιο, όπου εκτελούνται ή δημοπρατούνται έργα της τάξης των 500 εκ. ευρώ. Δεν σταματάμε όμως εδώ. Σε συνεργασία με τους Δημάρχους, τους Περιφερειακούς Συμβούλους, τους Προέδρους των Τ.Κ., τη Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της Περιφέρειας και τους πολίτες, σχεδιάζουμε, υλοποιούμε, βελτιώνουμε, αναβαθμίζουμε. Αλλάζουμε την εικόνα της ΠΕ Καρδίτσας με έργα ουσίας που εξυπηρετούν την καθημερινότητα του πολίτη, δημιουργούν θέσεις εργασίας και ενισχύουν την τοπική οικονομία. Σ΄αυτήν την προσπάθεια θέλουμε τους πολίτες δίπλα μας, συμμάχους και αρωγούς, μέσα από καλοπροαίρετη κριτική και με ουσιαστικές προτάσεις. Είναι άλλωστε ξεκάθαρη η ρήση του Περιφερειάρχη Κώστα Αγοραστού ότι στην Περιφέρεια Θεσσαλίας προκρίνουμε την πράξη αντί της θεωρίας και εφαρμόζουμε πολιτική με ανθρωποκεντρικό χαρακτήρα’’.

Στο επόμενο διάστημα θα πραγματοποιηθούν ανάλογες επισκέψεις σε όλες τις Τ.Κ.της ΠΕ Καρδίτσας.

Προηγούμενο άρθρο Τhess-entaxis.gr: η νέα ψηφιακή πλατφόρμα της Περιφέρειας Θεσσαλίας για την Κοινωνική Ένταξη
Επόμενο άρθρο Αποτελέσματα rapid tests στην Καρδίτσα