Ειδήσεις

Επίσκεψη εμπειρογνωμόνων στις Καπναποθήκες Καρδιτσομαγούλας


Το συγκρότημα των Καπναποθηκών Καρδιτσομαγούλας επισκέφτηκε το περασμένο Σάββατο, 18 Νοεμβρίου, ομάδα επιστημόνων με ειδίκευση στα βιομηχανικά ιστορικά κτίρια με πρωτοβουλία του Επιμελητηρίου Καρδίτσας, προκειμένου να εξετάσουν το ενδεχόμενο μετατροπής μίας από τις αποθήκες σε Βιομηχανικό Μουσείο Καπνού.

Το ενδιαφέρον του Επιμελητηρίου, στο οποίο παραχωρήθηκε από το Υπουργείο Γεωργίας προς μουσειακή-εκθεσιακή αξιοποίηση ολόκληρο το συγκρότημα, εστιάζεται στην αποθήκη, όπου λειτουργούσε γραμμή επεξεργασίας καπνού από τη δεκαετία του 1970. Η συγκεκριμένη αποθήκη υπέστη δυστυχώς το Μάιο του 2022 σοβαρές φθορές από εμπρησμό και η Διοίκηση του Επιμελητηρίου αναζητεί τρόπους διάσωσης, συντήρησης και ανάδειξης του βιομηχανικού εξοπλισμού σε συμφωνία με τους όρους παραχώρησης.

Η ομάδα των εμπειρογνωμόνων δεσμεύτηκε προς τη Διοίκηση του Επιμελητηρίου να υποβάλει σε σύντομο χρονικό διάστημα πόρισμα για την κατάσταση του μηχανολογικού εξοπλισμού και τις προοπτικές μουσειακής του αξιοποίησης. Επίσης να δώσει κατευθύνσεις για τη συνολική στρατηγική που χρειάζεται να υιοθετήσει το Επιμελητήριο, ώστε ο συγκεκριμένος χώρος να μετατραπεί σύντομα σε ένα σύγχρονο και δυναμικό βιομηχανικό μουσείο, υποστηρίζοντας και άλλες πολιτισμικές, εκπαιδευτικές και ψυχαγωγικές ή εμπορικές χρήσεις.

 

Προηγούμενο άρθρο Super Black Friday προσφορές έως και 80% φθηνότερα στο Fashion City Outlet - Ανοιχτά αυτή την Κυριακή
Επόμενο άρθρο Ομιλία Τάσου Τσιαπλέ, εκλεγμένου στο Δ.Σ της ΕΝΠΕ, με την Λαική Συσπείρωση, στο συνέδριό της