Ειδήσεις

Επίσκεψη ομάδας ιατρών στο Ανθηρό Καροπλεσίου και στο Καροπλέσι


Με πρωτοβουλία του Ιατρικού Συλλόγου Καρδίτσας πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 27 Αυγούστου 2023 ολοήμερη επίσκεψη ομάδας εθελοντών ιατρών του ΙΣΚ και νοσηλευτών του ΚΥ Σοφάδων στο Ανθηρό Καροπλεσίου και στο Καροπλέσι με σκοπό την παροχή δωρεάν ιατρικών εξετάσεων και συνταγογράφησης στους κατοίκους της ευρύτερης περιοχής, οι οποίοι λόγω απόστασης και έλλειψης ιατρών υπηρεσίας υπαίθρου δεν έχουν εύκολη πρόσβαση σε υπηρεσίες υγείας.

Η ομάδα των εθελοντών ιατρών αποτελούνταν από ιατρούς διαφόρων ειδικοτήτων και δύο νοσηλεύτριες από το ΚΥ Σοφάδων, τις κκ Νάσιου Λαμπρινή και Κυριάκη Έφη, τις οποίες και ευχαριστούμε θερμά για την ενεργό συμμετοχή και την πολύτιμη βοήθειά τους στην υποδοχή και διεκπεραίωση των περιστατικών. Οι ιατροί μας ανταποκρίθηκαν σε περισσότερες από 30 προσελεύσεις και περιστατικά ασθενών που αντιμετώπιζαν διάφορα προβλήματα υγείας, χορήγησαν τις κατάλληλες θεραπείες, παραπεμπτικά και φυσικά την ανάλογη ενημέρωση ανά περιστατικό.

Οφείλουμε να ευχαριστήσουμε θερμά όλους τους θεσμικούς εκπροσώπους της περιοχής για την άψογη φιλοξενία καθώς και τους κατοίκους για την ανταπόκρισή τους στην προσπάθειά μας.

Τέλος, από την στιγμή που δεν συντρέχουν πλέον οι απαγορεύσεις της πανδημίας, ανάλογες εκδηλώσεις και κινήσεις εξωστρέφειας του Ι.Σ.Κ. θα προγραμματιστούν και το επόμενο χρονικό διάστημα σε μια διαρκή προσπάθεια στήριξης της τοπικής κοινωνίας και των ευάλωτων πολιτών σε θέματα δημόσιας υγείας.

Προηγούμενο άρθρο Ο Πρόεδρος της Τ.Κ. Κρυοπηγής Βασίλης Σοφογιάννης ξανά υποψήφιος με το Φάνη Στάθη
Επόμενο άρθρο Προφυλάξου από τα κουνούπια και τον ιό του Δυτικού Νείλου