Ειδήσεις

Επίσκεψη του Γ.Γ. Ενωσιακών Πόρων και Υποδομών του ΥΠΑΑΤ κ. Παπαγιαννίδη στα γραφεία της ΑΝ.ΚΑ Α.Ε.


Με αφορμή τη συμμετοχή του στην περιοδεία του κυβερνητικού κλιμακίου στο Νομό μας, ο Γ.Γ. Ενωσιακών Πόρων και Υποδομών του ΥΠΑΑΤ κ. Παπαγιαννίδης Δημήτριος επισκέφθηκε μαζί με το Δήμαρχο Σοφάδων κ. ΣκάρλοΘάνο, τα γραφεία της ΑΝ.ΚΑ Α.Ε και συνομίλησε με το Γενικό Δ/ντή κ. Σακελλαρίου και το Συντονιστή κ. ΝτανοβασίληΠ. για την πορεία του LEADERτου ΠΑΑ 2014-20 και την προετοιμασία του νέου προγράμματος της περιόδου 2023-27.

Ο κ. Σακελλαρίου ευχαρίστησε τον Γ.Γ. για τις ενέργειές του που συνέβαλλανστη μεγάλη αύξηση του τοπικού προγράμματοςLEADER/CLLD της Π.Ε. Καρδίτσας, που από αρχική κατανομή δημόσιας δαπάνης 6,3 εκατ. έχει ανέλθει στα 10,2 εκατ. Ευρώ.Σαν αποτέλεσμα, αυτή τη στιγμή να υλοποιούνται 67 ιδιωτικά έργα και 27 παρεμβάσεις δημοσίου χαρακτήρα σε όλη την περιοχή εφαρμογής από τα Ελληνικά του Δήμου Αργιθέας έως το Ασημοχώρι του Δ. Σοφάδων και από τηΝεράιδα του Δ. Καρδίτσας έως την Ιτέα του Δ. Παλαμά.

Επίσης, οι πληρωμές των δικαιούχων έχουν επιταχυνθεί και ξεπεράσει το 1,5 εκατ. Ευρώ μετά την επίλυση των θεσμικών εμποδίωνκαι την ενεργοποίηση του νέου συστήματος πληρωμών των δικαιούχων από τον ΟΠΕΚΕΠΕ, στοοποίο συνέβαλλε καθοριστικά ο κ. Γ.Γ.

Ο κ. Παπαγιαννίδης σημείωσε ότι πανελλαδικά το πρόγραμμα έχει αγγίξει σε δημόσια δαπάνη ποσό 450 εκατ. Ευρώ, μετά από τις κατανομές υπερδέσμευσης που αποφάσισε το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων αλλά και τις αποφάσεις μεταφοράς πόρων των Περιφερειών και υλοποιείται με υποδειγματικό τρόπο.

Ο κ. Σκάρλος αναφέρθηκε στην ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Δ. Σοφάδων αλλά και στις αποφάσεις των άλλων 5 Δημοτικών Συμβουλίων για τη συμμετοχή τους στο σχεδιασμό της νέαςΣτρατηγικής Τοπικής Ανάπτυξης με Πρωτοβουλία των Τοπικών Κοινοτήτων (ΤΑΠΤοΚ) του Σ.Σ. της ΚΑΠ 2023-2027.

Ο Συντονιστής του προγράμματος τόνισε ότι οι παραπάνω αποφάσεις που περιλάμβαναν τον ορισμό του συνόλου των Δημοτικών Κοινοτήτων της Π.Ε Καρδίτσας ως περιοχής παρέμβασης, σηματοδοτούν την εκκίνηση των συναντήσεων διαβούλευσης με τον τοπικό πληθυσμό, τους φορείς και τις αρχές της Π.Ε. Καρδίτσας.

Κλείνοντας, ο κ. Σακελλαρίου ευχαρίστησε το Γ.Γ. για το διαχρονικό του ενδιαφέρον για την Καρδίτσα και την ανάπτυξη του αγροτικού τομέα της.

     

 

Προηγούμενο άρθρο Με Άρη την Πέμπτη, εντός με ΠΑΟΚ το Σάββατο
Επόμενο άρθρο Εμποροϋπάλληλοι: Η τρομοκρατία δεν θα περάσει