Ειδήσεις

Επίσκεψη του Υπουργού Κυριάκου Πιερρακάκη στο Πάρκο Καινοτομίας JOIST


Επίσκεψη στο Πάρκο Καινοτομίας JOIST στη Λάρισα πραγματοποίησε ο Υπουργός Επικρατείας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης, κ. Κυριάκος Πιερρακάκης, συνοδευόμενος από τον Υφυπουργό Ειδικών Ψηφιακών Έργων και Κτηματολογίου, κ. Θεόδωρο Λιβάνιο, τους βουλευτές Λάρισας, κ. Χρήστο Κέλλακαι κα Στέλλα Μπίζιου και τον Αντιπρύτανη του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, κ. Χαράλαμπο Μπιλλίνη, την Τρίτη 12 Ιουλίου 2022.

Ο κ. Πιερρακάκης ξεναγήθηκε στο JOIST και ενημερώθηκε για το ευρύ φάσμα υπηρεσιών που αναπτύσσεται μέσα στους χώρους του -το Future Learning Lab, το Makers’ Space, το YouTube Room, το VR Arena, το Co-working Space, τους χώρους εργασίας και τον εκθεσιακό χώρο- καθώς και τους νέους τρόπους υιοθέτησης της καινοτομίας που προσφέρει σε επιχειρήσεις και άτομα. Εντυπωσιασμένος από τις εγκαταστάσεις και τις δυνατότητες του Πάρκου Καινοτομίας, τόνισε πως «Το JOIST είναι ένας υπέροχος χώρος. Συγχαρητήρια σε όλη την ομάδα!».

Σημείωσε ακόμα ότι «Φέρνουμε τον ψηφιακό μετασχηματισμό σε επίπεδο κράτους. Στο Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης, λειτουργούμε ως startup που αναπροσαρμόζει το business model της βάσει των αναγκών και αξιοποιούμε τα κονδύλια που έχουμε στη διάθεσή μας. Έτσι, μπορούμε να πετύχουμε πολλά.»

Ο Υπουργός αναφέρθηκε, επίσης, στην έγκριση του Ευρωπαϊκού Κόμβου Ψηφιακής Καινοτομίας Health Hub και στη Σφραγίδα Αριστείας (Seal of Excellence) που έλαβε από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, λέγοντας χαρακτηριστικά πως «Η πρόταση του Health Hub ήταν εξαιρετική, γι’αυτό κρίθηκε αυτονόητο πως έπρεπε να χρηματοδοτηθεί ώστε να απελευθερωθεί η καινοτομία και όλες οι δυνατότητες που έχετε. Χαιρόμαστε που είμαστε αρωγοί σε αυτή την προσπάθεια.»

Στη συνέχεια, χαιρέτησε την υβριδική συνάντηση του εταιρικού σχήματος, η οποία αποτέλεσε και την αφετηρία του προγραμματισμού και της οργάνωσης των επόμενων βημάτων του Health Hub. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, ο Ιδρυτής του JOIST και Πρόεδρος του Ινστιτούτου Ανάπτυξης Επιχειρηματικότητας, κ. Τάσος Βασιλειάδης, επισήμανε πως «Το Health Hub έχει δημιουργήσει το μεγαλύτερο εγκεκριμένο corridor με τη συμμετοχή άλλων Κόμβων Ψηφιακής Καινοτομίας στην Ευρώπη, στον τομέα της Υγείας. Αυτή τη στιγμή στη Θεσσαλία, στη Λάρισα, στο JOIST, φιλοξενούμε το μεγαλύτερο δίκτυο για Τεχνητή Νοημοσύνη (AI) στην Υγεία και δημιουργούμε ένα πολύ ισχυρό αποτύπωμα, τοπικά, πανελλαδικά αλλά και πανευρωπαϊκά.»

Ο κ. Βασιλειάδης ευχαρίστησε τον κ. Πιερρακάκη και τον κ. Λιβάνιο για την επίσκεψη τους στο Πάρκο Καινοτομίας και υπογράμμισε πως «Είναι εμφανές ότι μιλάμε για μια σημαντική αλλαγή στον τρόπο που αντιμετωπίζουμε τον ψηφιακό μετασχηματισμό στην Ελλάδα. Το μέλλον της καινοτομίας, μέσα από γόνιμες συνεργασίες και συνεχώς αυξανόμενες ευκαιρίες ανάπτυξης, διαγράφεται λαμπρό.»

Προηγούμενο άρθρο Εγκρίθηκε η κατασκευή του νέου Αστυνομικού Μεγάρου
Επόμενο άρθρο Περιφέρεια Θεσσαλίας, Επιμελητήριο Καρδίτσας και ΔΕΘ HELEXPO ενώνουν δυνάμεις