Ειδήσεις

Επιταγές ακρίβειας σε πλημμυροπαθείς οικογένειες του Νομού


Επιταγές ακρίβειας σε πλημμυροπαθείς οικογένειες του Νομού έδωσε ο Ιατρικός Σύλλογος Καρδίτσας το βράδυ της Τετάρτης, στα γραφεία του. Η επιλογή των δικαιούχων έγινε με αυστηρά κοινωνικά και οικονομικά κριτήρια ενώ το οικονομικό βοήθημα είναι ύψους 500 ευρώ.

Παρόντες στη διανομή των επιταγών ήταν ο Πρόεδρος Θωμάς Σίμος, ο Αντιπρόεδρος Δημήτρης Παπούλιας και ο Γραμματέας Νίκος Ρωτσιάμης οι οποίοι λίγο νωρίτερα προέβησαν σε σχετικές δηλώσεις προς τα μέσα ενημέρωσης.

Θωμάς Σίμος, Πρόεδρος Ιατρικού Συλλόγου

«Πέρασαν τρεις μήνες από τις καταστροφικές πλημμύρες Daniel και Elias. Από την πρώτη στιγμή που ενέσκυψαν τα προβλήματα στο Νομό μας, ο Ιατρικός Σύλλογος Καρδίτσας κινητοποίησε όλο το ιατρικό προσωπικό και πραγματοποίησε συγκεκριμένες δράσεις για την ανακούφιση των πλημμυροπαθών συμπολιτών μας.

Αμέσως μετά τις πρώτες ημέρες από τις πλημμύρες απευθύναμε έκκληση στον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο, στις ιατρικές εταιρείες. τους Ιατρικούς Συλλόγους και σε φορείς που έχουν την οικονομική δυνατότητα, να προσφέρουν οικονομική βοήθεια.

Τις τελευταίες ημέρες έχουμε αρχίσει να μοιράζουμε αυτή την ανθρωπιστική βοήθεια. Μοιράζουμε συγκεκριμένες επιταγές βοήθειας. Μια μικρή ανακούφιση προς τους συνανθρώπους μας.

Είναι το ελάχιστο που μπορούμε να κάνουμε και σήμερα είμαστε εδώ με αυστηρά οικονομικά και κοινωνικά κριτήρια.

Το μόνο που μπορώ να πω είναι ότι η δράση συνεχίζεται. Συνάδελφοι από όλη την Ελλάδα καταθέτουν χρήματα και οι δράσεις αυτές θα συνεχιστούν».

Δημήτρης Παπούλιας, Αντιπρόεδρος Ιατρικού Συλλόγου

«Ο Ιατρικός Σύλλογος Καρδίτσας αμέσως μετά τις καταστροφικές και φονικές πλημμύρες που έπληξαν το Νομό μας ενεργοποιήθηκε και απηύθυνε έκκληση σε όλη την Ιατρική κοινότητα της χώρας να βοηθήσουν τους πλημμυροπαθείς.

Η ανταπόκρισή τους ήταν πραγματικά συγκινητική. Μοιράζουμε τις πρώτες επιταγές – πακέτα οικονομικής βοήθειας προς τους πλημμυροπαθείς της περιοχής μας.
Έχουμε μοιράσει περισσότερα από 20 πακέτα ανθρωπιστικής βοηθείας και τώρα σε 15 οικογένειες επιταγές ων 500 ευρώ. Θα συνεχιστεί η εν λόγω πρωτοβουλία και μετά τα Χριστούγεννα».

 

 

 

Προηγούμενο άρθρο Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Μουζακίου
Επόμενο άρθρο Η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Καρδίτσας άκουσε τα κάλαντα