Ειδήσεις

Επιτροπή Πληγέντων Αλιάκ Μαχαλά Καρδίτσας: Ο αγώνας συνεχίζεται


Συμπληρώθηκε ένας χρόνος από την έναρξη της πανδημίας, με την χώρα μας να μετρά πάνω από 185000 κρούσματα και 6500 θανάτους, ενώ έξι μήνες μετά είναι ανοιχτές οι πληγές   και στη γειτονιά μας από τις καταστροφικές πλημμύρες. Σαν να μην έφταναν όλα αυτά ήρθαν και οι σεισμοί για να ενισχύσουν τους φόβους και τις αγωνίες  για τη ζωή μας .

Την στιγμή που η γη συνεχίζει να τρέμει, πρέπει και αυτοί που μας έχουν αφήσει στο έλεος, να αρχίζουν να τρέμουν! Η κυβέρνηση με τους εκπροσώπους της, τον δήμαρχο και το περιφερειάρχη να πάψουν να  μας κοροϊδεύουν. Δεν παει αλλο!

Αν και τα σπίτια μας  είναι γκρεμισμένα στην άκρη του δρόμου και δεν έχουμε που να μείνουμε, δεν έχει δοθεί κανένα επίδομα ενοικίου. Τώρα που κάποιοι γείτονές μας έχουν δώσει από το υστέρημα τους 800-1000 ευρώ για να απομακρυνθούν τα ¨μπάζα¨, αυτοί που έκαναν τα όνειρα μας μπάζα, πρέπει να πάρουν την απάντηση τους!

Οι όποιες αποζημιώσεις δόθηκαν , δόθηκαν κάτω από την πίεση τη δική μας, της γειτονιάς μας και των άλλων συμπολιτών μας, που ενώσαμε τις φωνές μας. Το διάστημα αυτό, η ομοσπονδία αγροτών, οι υγειονομικοί, άλλα σωματεία και φορείς που βρέθηκαν στο πλευρό μας  στο μεγάλο πανκαρδιτσιώτικο συλλαλητήριο στις 5 Οκτώβρη ,δεν σταμάτησαν αγωνιστικά να διεκδικούν μαζί μας μέτρα προστασίας. Αυτός ο αγώνας πρέπει να συνεχιστεί! Δεν μας χαρίστηκε τίποτα, ούτε θα μας χαριστεί και τώρα!

Μόλις ξέσπασε ο σεισμός, τρέξαμε να ενημερώσουμε τους γείτονές μας να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους για λίγες ώρες – κυρίως στα «εργατικά» που η κατάσταση είναι δραματική. Το ίδιο κάναμε και στο 5ο Δημοτικό Σχολείο που είναι τα παιδιά μας. Πού ήταν η πολιτεία να ενημερώσει; Μας θέλουν πνιγμένους, εγκλωβισμένους και καμένους στα απομεινάρια των πολιτικών τους. Μας θέλουν να σκύβουμε το κεφάλι και να παρακαλάμε για ψίχουλα. δεν θα τους κάνουμε την χάρη!

Διεκδικούμε:

  • Να υλοποιηθούν άμεσα όλα τα απαραίτητα αντιπλημμυρικά και αντιδιαβρωτικά έργα για να προστατευτεί η ζωή και η περιουσία των κατοίκων της περιοχής. Να υλοποιηθεί άμεσα ολοκληρωμένο σχέδιο αντιπλημμυρικής προστασίας που θα εκπονηθεί με ευθύνη του κράτους, με γενναία κρατική χρηματοδότηση.
  • Έλεγχος, συντήρηση και επέκταση των αντιπλημμυρικών έργων (αυλακάδες, αποχετευτικό ομβρίων ) και σύνδεσή τους με άλλα έργα της περιοχής.
  • Άμεση αποκατάσταση των ζημιών στο αρδευτικό δίκτυο για να μπορέσουν οι αγρότες να εξασφαλίσουν τη σοδειά τους.
  • Να ολοκληρωθούν άμεσα όλα τα έργα αποκατάστασης σε υποδομές και στο οδικό, στα δίκτυα ύδρευσης, αποχέτευσης και άρδευσης, όχι με προσωρινά μπαλώματα. Να παρθούν μέτρα για την άμεση αποκατάσταση της υδροδότησης και της ποιότητας του νερού στις περιοχές όπου εμφανίζονται ακόμα προβλήματα. Να γίνουν απολυμάνσεις όπου χρειάζεται.
  • Να δοθεί άμεσα το επίδομα στέγασης ,αναπληρώνοντας και τους προηγούμενους μήνες που δεν δόθηκε, στο ύψος των αναγκών κάθε οικογένειας.
  • 100% αποζημιώσεις σε όλους χωρίς όρους και προϋποθέσεις. Αναπλήρωση του χαμένου εισοδήματος σε εργαζόμενους, αυτοαπασχολούμενος, αγρότες που έχει προκληθεί από τις καταστροφές  ΙΑΝΟΥ και της πανδημίας.
  • Να παρθούν όλα τα αναγκαία μέτρα, για μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού στο νοσοκομείο και στα Κέντα Υγείας του νομού που έχουν μετατραπεί σε μονάδες μίας νόσου. Να προχωρήσουν άμεσα και μαζικά οι εμβολιασμοί του πληθυσμού.
  • Πάγωμα των χρεών σε εφορία, ΟΑΕΕ, τράπεζες, χωρίς προσαυξήσεις και τόκους για τους πληγέντες. Να σταματήσουν άμεσα οι όποιες διαδικασίες κατάσχεσης.
  • Απαλλαγή από τα δημοτικά τέλη για τους πληγέντες. Καμία διακοπή νερού, ρεύματος και τηλεφώνου σε εργατικές και λαϊκές οικογένειες που έχουν χρέη.
  • Στατικός έλεγχος όλων των κτηρίων και αντισεισμική θωράκιση των εργατικών κατοικιών.
  • Άμεσος καθαρισμός γκρεμισμένων κτιρίων και κατοικιών με ευθύνη του κράτους και όχι των πληγέντων -κατοίκων
  • Καθαρισμός – αποστραγγιστικου καναλιού κατά μήκος της οδού Ολύμπου και του φρεατίου σύνδεσης με τον υπόγειο αγωγό ομβρίων στη θέση του παλιού αυλακά.
  • Να στελεχωθούν δήμος και περιφέρεια με περισσότερο προσωπικό ανάλογα με τις ανάγκες τους.

Η επιτροπή πληγέντων Αλιακ Μαχαλα καλεί σε ανοιχτή συνέλευση κατοίκων την Κυριακή 21/3 στις 11:00π.μ στην παιδική δημοτική βιβλιοθήκη. Να συζητήσουμε την οργάνωση της συμμετοχής μας στην κινητοποίηση στην αντιπεριφέρεια Θεσσαλίας στις 23 Μάρτη.

Καλούμε, εργατικά σωματεία, συλλόγους αγροτών και όλους τους άλλους φορείς ολόκληρου του νομού να πάρουν αποφάσεις συμμετοχής για να διεκδικήσουμε όλοι μαζί τα δίκαια αιτήματά μας.

 

 

Προηγούμενο άρθρο Όταν η υγεία των εργαζόμενων δεν μετρά μπροστά στα κέρδη!!!
Επόμενο άρθρο Εχθροί και ασθένειες που πλήττουν τις καρυδιές