Ειδήσεις

Επιτροπή Πληγέντων Καμινάδων: Δύναμη μας ο συλλογικός αγώνας και η αλληλεγγύη!


Αυτές τις μέρες γίναμε μάρτυρες των καταγγελιών που έγιναν σχετικά με τη   διαχείριση των ειδών πρώτης ανάγκης του δήμου προς τους ανθρώπους που επλήγησαν από τις καταστροφικές πλημμύρες του περασμένου Σεπτέμβρη. Βέβαια, δεν αποτέλεσε έκπληξη για μας, μιας και όλο το προηγούμενο διάστημα, ως επιτροπή πληγέντων, είχαμε δεχθεί πολλά παράπονα από πληγέντες των Καμινάδων και τελικά  φαίνεται να ισχύει η λαϊκή ρήση ότι «όπου υπάρχει καπνός, υπάρχει και φωτιά».  Κι αναρωτιόμαστε τελικά τι σήμαινε  η απάντηση της δημοτικής αρχής ότι όλα πάνε καλά, όταν ερωτούνταν  και ενημερώνονταν για τα παράπονα που γίνονταν από πολλούς πλημμυροπαθείς για τη διαχείριση από τη συγκεκριμένη «εθελοντική ομάδα» ;;

Ανεξάρτητα με το που θα καταλήξει όλο αυτό, για μας το  συγκεκριμένο συμβάν είναι η κορυφή του παγόβουνου σε όλο αυτό το παιχνίδι εξαγοράς και χειραγώγησης που έχουν στήσει η κυβέρνηση-περιφέρεια και δήμος με στόχο να κατευνάσουν τη δικαιολογημένη αντίδραση και αγανάκτηση των πλημμυροπαθών.  Άλλωστε, η διαφθορά με όποιον τρόπο και από όποιον άνθρωπο κι αν εκφράζεται, πάει χέρι-χέρι με την αντιλαϊκή πολιτική της σημερινής αλλά και των προηγούμενων κυβερνήσεων που μας αφήνουν απροστάτευτους, χωρίς ολοκληρωμένη αντιπλημμυρική προστασία.

Για κάποιους, αυτή η ανείπωτη καταστροφή που χτύπησε το νομό μας, ήταν πεδίον δόξης λαμπρό για να παίξουν τα μικροπολιτικά τους παιχνίδια πατώντας πάνω σε κατεστραμμένες περιουσίες. Να παίξουν με τον πόνο μας για να αυξήσουν την «πελατεία» τους! Δεν είναι τυχαίο ότι ο δήμαρχος, λίγο μετά τις πλημμύρες, χαρακτήρισε τα αιτήματα της επιτροπής μας «μαξιμαλιστικά».  Στοχεύουν στην καλλιέργεια μειωμένων απαιτήσεων, στο να μη διεκδικούμε τα αυτονόητα,  στο να βολευόμαστε με τα λίγα, να μάθουμε να ζούμε με την ελεημοσύνη και τη φιλανθρωπία τους και να λέμε και «ευχαριστώ»!

Από την άλλη πλευρά, όλη αυτή την περίοδο εκφράστηκε η γνήσια, ανιδιοτελής αλληλεγγύη που οργανώθηκε από σωματεία και άλλους φορείς του λαού μας που έστησαν το στέκι αλληλεγγύης το οποίο συγκέντρωσε είδη πρώτης ανάγκης, στηριζόμενο στην εθελοντική προσφορά ανθρώπων και φορέων από όλη τη χώρα.

Το στέκι αλληλεγγύης μοίραζε καθημερινά τα είδη που συγκέντρωνε, πηγαίνοντας σπίτι το σπίτι, άνθρωπο τον άνθρωπο, χωρίς να του ζητά διαβεβαιώσεις για το αν ήταν όντως πλημμυροπαθής όπως γινόταν σε άλλες περιπτώσεις!!  Αυτή είναι η πραγματική έννοια της αλληλεγγύης που  δεν κοιτά ταυτότητες και δεν ζητά ανταλλάγματα! Μάλλον όμως κάποιοι παραφράσανε αυτή την έννοια.

Όσες παραιτήσεις, αλλαγές και ανακατατάξεις κι αν γίνουν δεν μπορούν να κρύψουν την ουσία ούτε και να μας ξεγελάσουν. Άλλωστε η μπόχα και η δυσωδία αναδύονται μέσα από την αντιλαϊκή πολιτική που υλοποιούν κυβέρνηση, περιφέρεια και δήμος η οποία από την μία μοιράζει εκατομμύρια στα ΜΜΕ, τις τράπεζες και τα κανάλια και από την άλλη «μοιράζει τρόφιμα για να κλείσει στόματα» σε ανθρώπους που πλημμύρισαν εν έτη  2020!

Να ξέρουν ότι θα μας βρίσκουν πάντα απέναντι τους.  Δεν σκύβουμε το κεφάλι και δεν κάνουμε βήμα πίσω από τα αιτήματά τους. Όσο αυτοί κάνουν φιέστες και φωτογραφίζονται στις κοίτες των ποταμών που καθαρίστηκαν, αφού πρώτα μας έπνιξαν, εμείς θα οργανωνόμαστε και θα διεκδικούμε τις αποζημιώσεις και τα ολοκληρωμένα έργα αντιπλημμυρικής προστασίας και ταυτόχρονα θα αλληλοστηριζόμαστε και θα δίνουμε το χέρι σε όποιον το έχει ανάγκη.

Κανένας μόνος τους, ένας για όλους και όλοι για έναν!

 

Προηγούμενο άρθρο Αρνητικά όλα τα rapid tests στους Σοφάδες και στα Ειδικά Σχολεία
Επόμενο άρθρο Το βόρειο τμήμα του Ε65 στα έργα του Ταμείου Ανάκαμψης