Ειδήσεις

Επιτροπή Πληγέντων Καμινάδων: Συνεχίζουμε ακόμα πιο μαχητικά


Συμπληρώθηκε ένας χρόνος από τις καταστροφικές πλημμύρες του Ιανού. Όλοι μας είδαμε εκείνες τις μέρες τα σπίτια μας, τα μαγαζιά και τις επιχειρήσεις μας τους κόπους μια ζωής να καταστρέφονται λόγω της έλλειψης αντιπλημμυρικής προστασίας, με ευθύνη διαχρονικά όλων των Κυβερνήσεων των Δημοτικών και Περιφερειακών  αρχών που στηρίζουν αυτή την εγκληματική πολιτική.

Οι επιπτώσεις των πλημμυρών ήρθαν να προστεθούν στην ήδη δύσκολη κατάσταση που βιώνουν οι οικογένειές μας, εξαιτίας της πανδημίας που μας αφήνουν απροστάτευτους αλλά και την πολιτική που εφαρμόζουν όπως με την κατάργηση του οκταώρου και τα ωράρια λάστιχο.

Παρόλα αυτά η επιτροπή πληγέντων Καμινάδων δεν έμεινε με το στόμα κλειστό!! Όλο αυτό το χρόνο, κόντρα στο κλίμα συμβιβασμού που προσπάθησε να καλλιεργήσει η Κυβέρνηση με τους μηχανισμούς της, πραγματοποιήσαμε μαζικές κινητοποιήσεις διεκδικώντας αντιπλημμυρικά έργα και αποζημιώσεις στην Αντιπεριφέρεια αλλά και το τελευταίο συλλαλητήριο- συναυλία μέσα στο καλοκαίρι.

Φτάνει πια με τα ψέματα!

H κυβέρνηση της ΝΔ, το Επιμελητήριο, η Περιφέρεια και ο δήμος μάλιστα προκλητικά προβάλλει την περιοχή ως υπόδειγμα ικανοποίησης των πληγέντων που θα εφαρμοστεί και στους πυρόπληκτους της Εύβοιας. Μάλιστα ο Πρωθυπουργός με καμάρι μας είπε πως πρώτη φορά δόθηκαν τόσο γρήγορα αποζημιώσεις σε πληγέντες. Η πραγματικότητα που ζούμε όμως τον διαψεύδει εδώ και ένα χρόνο!!

  • Πολλές οικογένειες από την γειτονιά μας, που τα σπίτια τους είτε κατέρρευσαν είτε κρίθηκαν κατεδαφιστέα/ μη κατοικήσιμα δεν έχουν πάρει ακόμα το επίδομα ενοικίου, ζητώντας τους μάλιστα να πληρώσουν τα γκρεμίσματα κι από την τσέπη τους. Οι αποθηκευτικοί χώροι τα υπόγεια, τα ασανσέρ και οι κοινόχρηστοι χώροι δεν αποζημιώνονται.
  • Οι αυταπασχολούμενοι, οι μικροεπιχειρηματίες της Καρδίτσας που έχουν πάθει ζημία άνω των 8000 ευρώ από την εφάπαξ αποζημίωση οι 1400 έχουν πάρει μόλις το 20%, ενώ μάλιστα η κυβέρνηση διαμηνύει ότι το ύψος της αποζημίωσης θα είναι στο 55% της ζημιάς.
  • 1000 ενστάσεις για τις αποζημιώσεις στην παραγωγή από τον ΕΛΓΑ στους αγρότες και μελισσοκόμους είναι ακόμα στο περίμενε.

Εμείς οι κάτοικοι των Καμινάδων, ξέρουμε πολύ καλά ότι τίποτα δεν μας  χαρίστηκε!! Οι όποιες αποζημιώσεις δόθηκαν ήταν αποτέλεσμα του οργανωμένου αγώνα μας!! Δείξαμε τη δύναμη που έχει η κοινή δράση και Συμμαχία του λαού, όπως με το μεγάλο πανκαρδιτσώτικο συλλαλητήριο 5 Οκτώβρη.

                             Συνεχίζουμε δυναμικά των αγώνα μας!

Διεκδικούμε:

  • Να υλοποιηθούν άμεσα όλα τα απαραίτητα αντιπλημμυρικά και αντιδιαβρωτικά έργα για να προστατευτεί η ζωή και η περιουσία των κατοίκων της περιοχής. Να υλοποιηθεί άμεσα ολοκληρωμένο σχέδιο αντιπλημμυρικής προστασίας που θα εκπονηθεί με ευθύνη του κράτους, με γενναία κρατική χρηματοδότηση.
  • 100% αποζημιώσεις σε όλους χωρίς όρους και προϋποθέσεις.
  • Έλεγχος, συντήρηση και επέκταση των αντιπλημμυρικών έργων (αυλακάδες όπως πχ στο γήπεδο Καμινάδων, αποχετευτικό ομβρίων ) και σύνδεσή τους με άλλα έργα της περιοχής. Κατασκευή νέων αντλιοστασίων και εκσυγχρονισμός των ήδη υπαρχουσών υποδομών.
  • Να ολοκληρωθούν άμεσα όλα τα έργα αποκατάστασης σε υποδομές και στο οδικό, στα δίκτυα ύδρευσης, αποχέτευσης και άρδευσης, όχι με προσωρινά μπαλώματα. Στατικός έλεγχος όλων των δημόσιων κτηρίων και αντισεισμική θωράκιση.
  • Να δοθεί άμεσα το επίδομα στέγασης χωρίς όρους και προϋποθέσεις, στο ύψος των αναγκών κάθε οικογένειας.
  • Απαλλαγή από τα δημοτικά τέλη και των ΕΝΦΙΑ για τους πληγέντες και ειδικά όσους έχασαν το σπίτι τους. Καμία διακοπή νερού, ρεύματος και τηλεφώνου σε εργατικές και λαϊκές οικογένειες που έχουν χρέη.
  • Διαγραφή όλων των χρεών των αυτοαπασχολούμενων με προτεραιότητα αυτούς που έχουν εισόδημα έως 12.000 ευρώ, σε εφορία (επιστρεπτέα κ.α), δήμο, ΔΕΗ, ΟΤΕ, κλπ. Άμεση ένταξη των αυτοαπασχολουμένων χωρίς προσωπικό στο πρόγραμμα επιδότησης παγίων.
  • Να στελεχωθούν δήμος και περιφέρεια με περισσότερο προσωπικό ανάλογα με τις ανάγκες τους.
  • Να παρθούν όλα τα αναγκαία μέτρα, για μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού στο νοσοκομείο και στα Κέντα Υγείας του νομού που έχουν μετατραπεί σε μονάδες μίας νόσου. Να προχωρήσουν άμεσα και μαζικά οι εμβολιασμοί του πληθυσμού.
  • Όχι στη κατηγοριοποίηση και την υποβάθμιση των σχολείων μας. Άμεσα μέτρα προστασίας των παιδιών μας στα σχολεία απέναντι στην πανδημία.
  • Αποκλειστικά με έξοδα του κράτους να γίνουν οι κατεδαφίσεις των γκρεμισμένων σπιτιών και η ανέγερση νέων κατοικιών χωρίς τραπεζικό δανεισμό.

 

Προηγούμενο άρθρο 29 νέα θετικά κρούσματα covid στην Καρδίτσα
Επόμενο άρθρο Κατά παρέκκλιση παραχώρηση φερτών υλικών ποταμών στους Δήμους