Ειδήσεις

Έρχεται το 2ο Φεστιβάλ Οίνων και Αποσταγμάτων της Θεσσαλίας


 Το 2ο Φεστιβάλ Οίνων και Αποσταγμάτων της Θεσσαλίας, θα γίνει φέτος στον εξαιρετικό και φιλικό για όλους χώρο, του  «Μύλου Ματσόπουλου» στα Τρίκαλα, το Σαββατοκύριακο 11 και 12 Μαΐου. Το φεστιβάλ, διοργανώνεται από τους ίδιους τους παραγωγούς και το συλλογικό τους φορέα, την «ΕΝΟΑΘΕ- ΟΙΝΟΙ ΚΑΙ ΑΠΟΣΤΑΓΜΑΤΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ» σε συνεργασία με την Περιφέρεια Θεσσαλίας και την υποστήριξη της δημοτικής επιχείρησης e-trikalaκαι των Επιμελητηρίων Τρικάλων  και Λάρισας.

Κατά τη διάρκεια του φεστιβάλ, το Σάββατο 5-11μμ και την Κυριακή 12-8μμ., η αυλή του Μύλου θα μεταμορφωθεί σε έναν υπαίθριο εκθεσιακό χώρο, στον οποίο 26 Θεσσαλοί οινοποιοί και αποσταγματοποιοί σε ειδικά περίπτερα θα παρουσιάσουν κρασιά και αποστάγματα από όλο το θεσσαλικό αμπελώνα.

Παράλληλα, εκτός της έκθεσης που θα συνοδεύεται από γευσιγνωσίες κρασιών και αποσταγμάτων,θα γίνονται γευστικές δοκιμές παραδοσιακών τοπικών τροφίμων, προσφορά τοπικών επιχειρήσεων, ενώ σε κεντρική σκηνή, θα διεξαχθούν μουσικές συναυλίες.

Το Σάββατο στις 6μμ σε αίθουσα του Μύλου, θα διεξαχθούν επιστημονικές ομιλίες αναφορικά με το θεσσαλικό αμπελώνα, την ιστορία και τον πολιτισμό του, τις περιοχές, τις ποικιλίες και τα προϊόντα του, τη διατροφική τους αξία, τη δυνατότητα ανάπτυξης  του Οινοτουρισμού σε όλη την Περιφέρεια Θεσσαλίας καθώς και ενημερωτικές παρουσιάσεις σχετικά με το κρασί και τα αποστάγματα ειδικά για τους καταναλωτές.

Οι επισκέπτες του φεστιβάλ, θα έχουν μια μοναδική ευκαιρία να  δουν συγκεντρωμένα των κρασιά και τα αποστάγματατου ιστορικού θεσσαλικού αμπελώνα, μέσα από τα πολλά μικρά και μεγάλα σύγχρονα οινοποιεία και αποσταγματοποιεία, τα διαφορετικά θεσσαλικά αμπελοτόπια και τις αμπελουργικές ζώνες, τις διαφορετικές ποικιλίες, τους διαφορετικούς τύπους κρασιών και αποσταγμάτων.

Η συνάντηση αυτή των θεσσαλικών οινοποιείων και αποσταγματοποιείων με το κοινό της Θεσσαλίας, αλλά και τους οινόφιλους επισκέπτες από όλη την Ελλάδα,στοχεύει ώστε το συγκεκριμένο φεστιβάλ,που καθιερώθηκε να γίνεται κάθε χρόνο, σε διαφορετική πόλη της Θεσσαλίας, να αποτελέσει θεσμό αλλά και σημείο αναφοράς για την ανάδειξη του κρασιού και του τσίπουρου ως κύρια χαρακτηριστικά της ιστορίας,του πολιτισμού, του τουρισμούκαι της ανάπτυξης στην Περιφέρεια Θεσσαλίας.

 

Προηγούμενο άρθρο Μηνιαίος απολογισμός στα θέματα οδικής ασφάλειας και τροχονομικής αστυνόμευσης
Επόμενο άρθρο Το ΠΤΔΕ Πανεπιστημίου Θεσσαλίας για την ανάγκη υπεράσπισης ενός δημοκρατικού και συμπεριληπτικού σχολείου