Ειδήσεις

Έργα 6,1 εκατ. ευρώ διεκδικεί ο Δήμος Λίμνης Πλαστήρα


Ολοκληρώθηκε με επιτυχία ο σχεδιασμός και η υποβολή προτάσεων του Δήμου Λίμνης Πλαστήρα στο χρηματοδοτικό πρόγραμμα του Υπουργείου Εσωτερικών «Αντώνης Τρίτσης».

Συγκεκριμένα ο Δήμος Λίμνης Πλαστήρα διεκδικεί 7 έργα συνολικού προϋπολογισμού 6.072.287 ευρώ, σε όλες τις προσκλήσεις που είχε δικαίωμα να υποβάλει προτάσεις και εξάντλησε το ανώτατο όριο των 6 εκατ. Ευρώ.

Αναλυτικά τα έργα υποβλήθηκαν είναι:

  1. «Υπαιθριο μουσειο συγχρονης τεχνης «Χωρο-Χρονου Αγραφον» προϋπολογισμού 238.766,70 €. Το έργο εγκρίθηκε και αναμένεται να δημοπρατηθεί εντός των επόμενων μηνών.
  2. «Βελτιωση αγροτικης οδοποιιας δημου λιμνης Πλαστηρα» συνολικού προϋπολογισμού 1.270.000 €. Πρόκειται για δρόμους που θα κατασκευαστούν στην αμπελουργική ζώνη Μοσχάτου – Μεσενικόλα, καθώς και ασφαλτόστρωση στον κτηνοτροφικό οικισμό ΡάζιαΜορφοβουνίου. Αξίζει να σημειωθεί ότι το αγροτικό δίκτυο της Νευρόπολης αποκαθίσταται σταδιακά με πιστώσεις από τον «Ιανό», καθώς και με υλικά και μηχανήματα του Δήμου.
  3. «Αξιοποίηση του κτιριακού αποθέματος των Δήμων» την πράξη με τίτλο «Επαναχρηση του κτιριου γυμνασιου Μεσενικολα και την μετατροπη του σε κεντρο πολιτισμου» συνολικού προϋπολογισμού 776.050 €.
  4. «Τηλεδιαχειριση δικτυου υδρευσης δημου λιμνης Πλαστηρα» προϋπολογισμού 2.859.179 €.
  5. Λίμνη Πλαστήρα «ΕΞΥΠΝΗ ΠΟΛΗ» (smartcity), προϋπολογισμού 321.014 €.
  6. «Δημος λιμνης Πλαστηρα – ολοκληρωμενες δρασεις ηλεκτροκινησης», προϋπολογισμού 562.340,00 €.
  7. «Δράσεις για υποδομές που χρήζουν αντισεισμικής προστασίας (προσεισμικός έλεγχος), συνολικού προϋπολογισμού 44.938,53€.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Δήμος Λίμνης Πλαστήρα από το ίδιο πρόγραμμα έχει εξασφαλίσει την ένταξη ενός ακόμα μεγάλου έργου, του Βιολογικού, με 9.300.000 ευρώ. Πρόκειται για έργο που ξεκίνησε από πολλά χρόνια πριν και παραμένει σε εκκρεμότητα. Είναι από τα σημαντικότερα περιβαλλοντικά έργα το οποίο θα προστατεύσει τη λίμνη από τη ρύπανση.

Συνολικά τα έργα που αναμένεται να υλοποιηθούν ξεπερνούν τα 15,4 εκατομμύρια ευρώ, μόνο από το πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης».

Επιπλέον είναι σε εξέλιξη έργα 5 εκατ. Ευρώ που είναι σε εξέλιξη από «Ιανό» και ΣΑΤΑ.

Τέλος, ο Δήμος Λίμνης Πλαστήρα σχεδιάζει αυτή την εποχή το νέο ΕΣΠΑ 2022 – 2027, και προετοιμάζεται για την ωρίμανση έργων για το Ταμείο Ανάκαμψης.

Προηγούμενο άρθρο Πρόγραμμα Θερινού Σινεμά Καρδίτσας
Επόμενο άρθρο Ισχυρή συμπόρευση για ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ 360 και Μύλους Λούλη στο Βόλο!