Ειδήσεις

Έργα για την ασφαλή μετακίνηση μαθητών στην Καρδίτσα


Ασφαλή πρόσβαση για μαθητές και σπουδαστές  σε 24 σχολικά  συγκροτήματα  κάθε βαθμίδας  εκπαίδευσης στην πόλη της Καρδίτσας δίνει η Περιφέρεια Θεσσαλίας, με έργο συνολικού προϋπολογισμού 150.000 ευρώ που χρηματοδοτεί μέσω του ΕΣΠΑ Θεσσαλίας 2014-2020.  Ο Περιφερειάρχης Κώστας Αγοραστός έδωσε την έγκριση για τη δημοπράτηση του έργου «Παρεμβάσεις βελτίωσης προσβασιμότητας και ασφάλειας στα σχολικά συγκροτήματα», με φορέα υλοποίησης τον Δήμο Καρδίτσας.

«Είναι ένα ανθρώπινο έργο, που διασφαλίζει ότι χιλιάδες μαθητές  σπουδαστές αλλά  και εκπαιδευτικοί μετακινούνται καθημερινά από και προς τα σχολεία τους με ασφάλεια» δηλώνει ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός. «Σε συνεργασία με τον Δήμαρχο Καρδίτσας Βασίλη Τσιάκο, τους Αντιπεριφερειάρχες και περιφερειακούς συμβούλους και την Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης του ΕΣΠΑ Θεσσαλίας 2014-2020, βελτιώνουμε το επίπεδο ασφάλειας στους δρόμους περιμετρικά των σχολείων αλλά και στο ΙΕΚ Καρδίτσας, στον ΟΑΕΔ και στην Κτηνιατρική Σχολή, με  διαμορφώσεις στα πεζοδρόμια έξω από τα σχολεία, διαγραμμίσεις στο οδόστρωμα και  σήμανση για την αυξημένη προσοχή των διερχόμενων οδηγών» προσθέτει ο Περιφερειάρχης.

 

Παρεμβάσεις έξω από  24 σχολικά συγκροτήματα

Το έργο περιλαμβάνει  παρεμβάσεις στις οδούς περιμετρικά των παρακάτω σχολικών συγκροτημάτων της Καρδίτσας: 1ο Δημοτικό, 2ο Δημοτικό, 3ο Δημοτικό, 4ο Δημοτικό, 5ο Δημοτικό, 6ο Δημοτικό, 7ο Δημοτικό, 8ο Δημοτικό, 9ο Δημοτικό, 10ο Δημοτικό, 11ο Δημοτικό, 14ο Δημοτικό, 18ο Δημοτικό, Εσπερινό Γυμνάσιο, 3ο Γυμνάσιο, 3ο Λύκειο, 7ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ, 1ο ΕΠΑΛ, 2ο ΕΠΑΛ, 2ο ΓΕΛ, 5ο ΓΕΛ,  στο ΙΕΚ,  στον ΟΑΕΔ και στην  Κτηνιατρική Σχολή  του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας στην Καρδίτσα. Γίνεται: οριζόντια διαγράμμιση στο οδόστρωμα, κατακόρυφη σήμανση για υποχρεωτική μείωση ταχύτητας και παρεμβάσεις στα πεζοδρόμια.

Στόχος  των παρεμβάσεων είναι η μείωση της ταχύτητας στους περιμετρικούς και γειτονικούς δρόμους των σχολικών και άλλων συγκροτημάτων, για την ασφαλή μετακίνηση των μαθητών και σπουδαστών.

Προηγούμενο άρθρο Συζητήθηκε η μελέτη Λαζαρίδη για τα κλειστά δίκτυα Σμοκόβου
Επόμενο άρθρο Η καρδιά του ερασιτεχνικού θεάτρου χτυπάει στην Καρδίτσα