Ειδήσεις

Εργασίες αποκατάστασης ζημιών στη Γέφυρα που συνδέει την Πτελοπούλα με Μέλισσα και Καρδίτσα


Η καταστροφική θεομηνία «Ντάνιελ» που έπληξε τον νομό μας άφησε πίσω της τεράστιες καταστροφές. Στα πλαίσια των οικονομικών δυνατοτήτων η Περιφέρεια μεθοδικά και οργανωμένα συνεχίζει με αμείωτους ρυθμούς την αποκατάσταση των καταστροφών στο οδικό δίκτυο ακόμα και σε περιπτώσεις που δεν είναι της αρμοδιότητας της όταν οι υπηρεσίες διαπιστώνουν την επικινδυνότητα της καταστροφής.

Στα πλαίσια αυτά αποκαταστάθηκε η επικοινωνία της Πτελοπούλας με την Καρδίτσα και τη Μέλισσα αφού με  παρέμβαση του Αντιπεριφερειάρχη ΠΕ Καρδίτσας, κ. Τέλιου, σε συνεργασία με το τμήμα Συγκοινωνιακών έργων της Δ/νσης Τεχνικών Έργων, επιδιορθώθηκαν οι ζημιές που είχε υποστεί η γέφυρα στο άκρο της με την υποχώρηση του επιχώματος κάτω από το βάθρο της γέφυρας στον ποταμό Καλέντζη  στο μη νομοθετημένο επαρχιακό δίκτυο  που συνδέει την Πτελοπούλα με Μέλισσα και Καρδίτσα.

Στο συγκεκριμένο σημείο είχε διακοπή η κυκλοφορία πάνω από την γέφυρα με την ρίψη αμμοχάλικου εκατέρωθεν της γέφυρας καθώς και με τοποθέτηση κώνων αλλά αρκετά αυτοκίνητα και αγροτικά μηχανήματα διέρχονταν πάνω από την γέφυρα με μεγάλο κίνδυνο να προκληθεί ατύχημα, αφού οι κάτοικοι της Πτελοπούλας και της ευρύτερης περιοχής προκειμένου να μεταβούν στην Καρδίτσα έπρεπε να διανύσουν μεγάλες αποστάσεις, όπως και οι κάτοικοι της Μέλισσας που έπρεπε να μεταβούν στην Πτελοπούλα.

 

Προηγούμενο άρθρο Υποχρέωση των ιδιοκτητών ο καθαρισμός οικοπέδων και ακάλυπτων χώρων από τη εαρινή βλάστηση
Επόμενο άρθρο Η Περιφέρεια Θεσσαλίας φιλοξενεί Βούλγαρους και Ρουμάνους δημοσιογράφους