Ειδήσεις

Εργαστήριο Αρχιτεκτονικής Sketch Up Party, στο Πάρκο Καινοτομίας JOIST


Αυτό το Σάββατο 6 Απριλίου 2024 μία νέα δημιουργική, εκπαιδευτική πρόταση από το Πάρκο Καινοτομίας JOIST έρχεται να δώσει τη δυνατότητα σε παιδιά από Δ’ έως ΣΤ’ Δημοτικού να ανακαλύψουν τον κόσμο του “Sketch Up” και να δημιουργήσουν τους δικούς τους τρισδιάστατους χώρους. Το ολοκαίνουριο και δημιουργικό εκπαιδευτικό εργαστήριο αρχιτεκτονικής “Sketch Up Party”, θα διεξαχθεί αυτό το Σάββατο, 6 Απριλίου, 11:00 – 14:00, στο Πάρκο Καινοτομίας JOIST.

Η σχέση των παιδιών με την τεχνολογία είναι μοναδική και ιδιαίτερη, δίνοντάς τους την ευκαιρία να ανακαλύψουν νέους τρόπους μάθησης. Τα παιχνίδια σε ηλεκτρονικές πλατφόρμες, όπως το Minecraft, μπορούν να εξοικειώσουν τα παιδιά με τον τρισδιάστατο χώρο και να τα ενθαρρύνουν να δημιουργήσουν. Στο νέο εκπαιδευτικό πρόγραμμά μας, κύριος στόχος είναι η ενθάρρυνση των παιδιών, να οδηγηθούν σε δημιουργική χρήση της τεχνολογίας, ώστε να  πειραματιστούν με υπολογιστικά εργαλεία και να καταφέρουν να δημιουργήσουν τρισδιάστατους χώρους.

Κατά τη διάρκεια του εργαστηρίου, τα παιδιά θα γνωρίσουν και θα χρησιμοποιήσουν το υπολογιστικό εργαλείο Sketch Up, με το οποίο θα πειραματιστούν με τον τρισδιάστατο ηλεκτρονικό χώρο. Αρχικά, θα παρουσιαστούν τα βασικά εργαλεία του Sketch Up και σταδιακά τα παιδιά θα εξοικειωθούν με τον σχεδιασμό στον τρισδιάστατο χώρο. Στη συνέχεια, θα τους δοθεί μοντέλο χωρικού τοπίου με κατασκευές και κτίρια τα οποία θα μπορούν να εξερευνήσουν ακόμα και να τροποποιήσουν. Παράλληλα, θα ξεκινήσουν να σχεδιάζουν μικρές χωρικές κατασκευές, με αυξανόμενο βαθμό δυσκολίας, τις οποίες μπορούν να συμπληρώσουν στο ανάγλυφο του τοπίου και να περιηγηθούν σε αυτό.

Το πρόγραμμα σχεδιάστηκε και υλοποιείται από την κυρία Μαρία Κωνσταντόγλου, αρχιτέκτονα μηχανικό με μεταπτυχιακές και διδακτορικές σπουδές στην Ελλάδα (Αριστοτέλειο, Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας) και την Αγγλία (University of Cambidge). Μετά από πολυετή εργασιακή εμπειρία στην Αμερική, ως ερευνήτρια στον περιβαλλοντικό σχεδιασμό στο Lawrence Berkeley Lab, και αρχιτέκτονας στο γραφείο SOM, διατηρεί το δικό της αρχιτεκτονικό γραφείο στην Λάρισα, όπου αναλαμβάνει ανακαινίσεις καθώς και μελέτες νέων κτιρίων. Η ενασχόληση της με την αρχιτεκτονική για παιδιά ξεκίνησε από τις κόρες της και σχετίζεται με κατασκευές και τρισδιάστατες μακέτες.

Προηγούμενο άρθρο Το σχέδιο της Περιφέρειας για την τουριστική ανάπτυξη - Ο Θεματικός Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού Γιάννης Αναστασίου αποκλειστικά στο Ηχόραμα 100,8
Επόμενο άρθρο Ο Γ. Σ. Μουζακίου κατάφερε να νικήσει την ομάδα του Α.Ο. Πελασγιώτις Λάρισας