Ειδήσεις

Εργατικό Κέντρο Καρδίτσας για το Πολυτεχνείο: Δικαίωμα στην ελευθερία και στην αξιοπρέπεια


Πέρασαν 49 ολόκληρα χρόνια από την εξέγερση του Πολυτεχνείου μια εξέγερση του λαού που ποτίστηκε με αίμα και ήταν η πιο μεγάλη στιγμή στην μεταπολεμική ιστορία.

Οι διεκδικήσεις εκείνου του Νοέμβρη , επίκαιρες ξανά συνδέονται άρρηκτα με τους αγώνες του λαού για αξιοπρέπεια του Ελληνικού λαού και τις ανισότητες που καλπάζουν.

Τα αιτήματα του Πολυτεχνείου για ΨΩΜΙ-ΠΑΙΔΕΙΑ-ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ καθίστανται σήμερα επίκαιρα και διαχρονικά περισσότερο από ποτέ.

Διαχρονικά, διεκδικούμενακαι επίκαιρα είναι και τα αιτήματα για πλήρη και σταθερή εργασία χωρίς ελαστικότητες και επισφάλεια, Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας παντού και για όλους, ισχυρή κοινωνική προστασία, ανθρώπινες συνθήκες εργασίας.

Χρέος μας να συνεχίσουμε τους αγώνες για κοινωνική δικαιοσύνη, ανεξαρτησία, ισότητα, αξιοπρέπεια, υπεράσπιση της Δημοκρατίας και των Ελευθεριών.

Το Εργατικό Κέντρο Καρδίτσας, τα σωματεία μας, οι εργαζόμενοι και εργαζόμενες του Νομού μας θα αποδώσουμε φόρο τιμής στους αγωνιστές της εξέγερσης του Πολυτεχνείου με κατάθεση στεφάνου συμμετέχοντας στην εκδήλωση που διοργανώνουν από κοινού φορείς, σωματεία και σύλλογοι την Πέμπτη 17 Νοέμβρηστης 7:00 το απόγευμα  στην πλατεία Δικαστηρίων.

 

Προηγούμενο άρθρο Ελληνική Λύση: Αναπάντητη ερώτηση περί τοποθέτησης στρατιωτικής γέφυρας τύπου Μπέλεϊ στη θέση Ρογκάκια
Επόμενο άρθρο Επικήδειος λόγος του Δημάρχου Καρδίτσας Β. Τσιάκου για τον αποβιώσαντα πρώην Δήμαρχο Κωνσταντίνο Παπαλό