Ειδήσεις

Εργατικό Κέντρο Καρδίτσας : Η παιδεία δεν εμπορευματοποιείται


Το Εργατικό Κέντρο Καρδίτσας  δηλώνει παρών και συμμετέχει στην συγκέντρωση διαμαρτυρίας που οργανώνει το Νομαρχιακό Τμήμα της ΑΔΕΔΥ Καρδίτσας την Πέμπτη 22/07/2021 και ώρα 8:00 το απόγευμα στην Κεντρική Πλατεία  για το μεγάλο ζήτημα Της παιδείας και το αντιεκπαιδευτικό νομοσχέδιο που προωθείτε προς ψήφιση από το Υπουργείο Παιδείας.

Η παιδεία είναι κοινωνικό αγαθό που πρέπει όλοι ανεξαρτήτως κοινωνικής και οικονομικής προέλευσης να έχουν πρόσβαση σε αυτό.

Το Δημόσιο κοινωνικό αγαθό της παιδείας για τους εργαζόμενους , τους ανέργους , τους μη προνομιούχους έχει ιδιαίτερη σημασία. Η διαφύλαξή του και η εξασφάλιση συνθηκών διαφάνειας και ισονομίας ως προς τις εκπαιδευτικές διαδικασίες είναι ζητήματα απόλυτης προτεραιότητας για εμάς.

Η περικοπή χιλιάδων θέσεων από τα Πανεπιστημιακά ιδρύματα μέσω της ελάχιστης βάσης εισαγωγής σε συνδυασμό με την πολύ πιθανή μελλοντική εφαρμογή της ποσόστωσης των βαθμών του Λυκείου για τις πανελλαδικές εξετάσεις , θα καταστήσει σε βάθος χρόνου εξαιρετικά δύσκολη την πρόσβαση στο πανεπιστήμιο αλλά και στο Δημόσιο Ι.Ε.Κ για τα παιδιά των εργαζομένων, των μη προνομιούχων , των αγροτών , των ανέργων.

Η θέση του Εργατικού Κέντρου Καρδίτσας είναι διαχρονική και ξεκάθαρη.

Διεκδικούμε:

Ενιαία Δωδεκάχρονη Δημόσια και Δωρεάν Παιδεία για όλα τα παιδιά

Ουσιαστική και πραγματική αναβάθμιση του Δημόσιου Σχολείου με βάση τις μορφωτικές ανάγκες των παιδιών και σύνδεση με τις ανάγκες της αγοράς εργασίας

Γενναία αύξηση της χρηματοδότησης της Δημόσιας Εκπαίδευσης από τον Κρατικό προϋπολογισμό.

Να σταματήσουν επιτέλους να χρησιμοποιούν τα παιδιά μας σαν πειραματόζωα.

Καλούμε όλους τους εργαζόμενους να συμμετέχουν στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας που οργανώνεται από το Νομαρχιακό Τμήμα της ΑΔΕΔΥ την Πέμπτη 22/07/2021 στις 8  το απόγευμα μπροστά από την ALPHA BANK γιατί η παιδεία είναι κοινωνικό αγαθό , δεν είναι εμπόρευμα για λίγους και δεν πωλείται!

Προηγούμενο άρθρο Σχετικά με τις δολοφονίες και τη σεξουαλική βία κατά γυναικών
Επόμενο άρθρο Συνάντηση Κ. Αγοραστού με Ομοσπονδία και Πανελλήνια Ένωση Κτηνοτρόφων