Ειδήσεις

Εργατικό Κέντρο Καρδίτσας: Κάνοντας εμβόλιο χτίζουμε το τείχος ανοσίας


Βρισκόμαστε μπροστά σε ένα νέο 4ο κύμα επιδημίας λόγω της μετάλλαξης Δ και οι προβλέψεις είναι δυστυχώς πολύ δυσοίωνες για την εξέλιξη του.

Έχουμε χρέος σαν συνδικαλιστικό κίνημα και σαν Εργατικό Κέντρο Καρδίτσας να συμβάλουμε και να αναλάβουμε δράσεις και πρωτοβουλίες για την αντιμετώπισή του και για τον όσο μεγαλύτερο περιορισμό του κύματος αυτού.

Ούτε η κοινωνία, ούτε η οικονομία αντέχουν νέες καραντίνες, εκατόμβες νεκρών από τις μολύνσεις και χιλιάδων νέων και φτωχών εξαιτίας μιας ασύμμετρης αντίδρασης της πανδημίας στις κοινωνικές δυνάμεις.

Η πανδημία δεν είναι ταξική, καθώς πλήττει τους πάντες, όμως η κοινωνικοοικονομική της επίπτωση είναι ασύμμετρη καθώς πλήττει τον καθημερινό αγώνα επιβίωσης εκατοντάδων χιλιάδων ανέργων και εργαζομένων.

Συνδικαλιστικές οργανώσεις, εργοδοτικές οργανώσεις, εκκλησία, οργανώσεις της κοινωνίας των πολιτών, Κυβέρνηση και κόμματα οφείλουμε να πρωτοστατήσουμε χωρίς αστερίσκους για την ενημέρωση των πολιτών με επιχειρήματα και πειθώ για την αναγκαιότητα του εμβολιασμού για να οδηγηθούμε γρήγορα στο πολυπόθητο τείχος ανοσίας.

Δεν πρέπει να επιτρέψουμε σε κανέναν μέσα από επαμφοτερίζουσες ρητορικές και συμπεριφορές να χτίζουν καριέρα πάνω στο θάνατο και την κοινωνική ερήμωση.

Ούτε κοινωνικοί αγώνες, ούτε πολιτική αντιπαράθεση έχουν μέλλον αν αγνοούν την ανθρώπινη ζωή και τις πραγματικές κοινωνικές ανάγκες.

Καλούμε όλους τους εργαζόμενους, τους ανέργους, όλους τους πολίτες του νομού μας χωρίς φόβο να πάμε να εμβολιαστούν γιατί είναι ο σημαντικότερος τρόπος να χτίσουμε το τείχος ανοσίας για να προστατέψουμε όχι μόνο την δική μας ζωή αλλά και την ζωή των άλλων.

 

 

Προηγούμενο άρθρο Καταγγέλουμε την προβακατόρικη επέμβαση των ΗΠΑ ενάντια στην Κούβα
Επόμενο άρθρο Όχι στις προβοκάτσιες των ιμπεριαλιστών! Αλληλεγγύη στον λαό της Κούβας