Ειδήσεις

Εργατικό Κέντρο Καρδίτσας: Όχι στο νομοσχέδιο που υποβαθμίζει και εξαφανίζει τη Δημόσια Υγεία


Δυστυχώς τα τελευταία χρόνια της κρίσης, της απάνθρωπης σκληρής δημοσιονομικής προσαρμογής που μας έχουν επιβάλλει οι δανειστές μας και με ευλάβεια εφαρμόζουν οι Ελληνικές κυβερνήσεις, πλήττονται και υποβαθμίζονται  κοινωνικά αγαθά και το σημαντικότερο όλων, η Υγεία.

Αυτή τη στιγμή το Εθνικό Σύστημα Υγείας ( Ε.Σ.Υ.) μετά την πανδημίαέχει φτάσει στα όρια της κατάρρευσης και αν ακόμα δεν έχει καταρρεύσει οφείλεται  στις υπεράνθρωπες  προσπάθειες   που καταβάλλουν το Ιατρικό και Νοσηλευτικό προσωπικό που καθημερινά δίνουν τιτάνιο αγώνα για να το κρατήσουν όρθιο.   Η Κυβέρνηση έχει τεράστιες ευθύνες για τη σημερινή κατάσταση που επικρατεί στα νοσοκομεία                                                                                κέντρα υγείας,   ΠΕΔΥ. Όλα λειτουργούν  σε οριακό σημείο λόγω της έλλειψης  ιατρικού, νοσηλευτικού προσωπικού και τεχνολογικού εξοπλισμού υποβαθμίζοντας σημαντικά έτσι τις παροχές υγείας προς τους πολίτες αυτής της χώρας.

Πρέπει να κατανοήσουν όλοι και κυρίως οι κυβερνώντες ότι η Υγεία αφοράανθρώπους και όχι αριθμούς. Η Υγεία είναι κοινωνικό αγαθό και όχι εμπόρευμα.

Απαιτούμε να σταματήσει εδώ και τώρα η συρρίκνωση και η υποβάθμιση των παροχών πρόληψης, θεραπείας και αποκατάστασης της Υγείας προς τους πολίτες και να προχωρήσει άμεσα  στην πρόσληψη προσωπικού όλων των ειδικοτήτων στο νοσοκομείο της Καρδίτσας, στα κέντρα υγείας του νομού μας και στο ΠΕΔΥ καθώς και στον ιατροφαρμακευτικό και τεχνολογικό εξοπλισμό για να προσφέρουν σωστά και αποτελεσματικά τις κατάλληλες βοήθειες σε αυτούς που την έχουν ανάγκη.

Απαιτούμε εδώ και τώρα την άμεση απόσυρση του νομοσχεδίου για την Υγεία, που αντί να ενισχύει το Δημόσιο χαρακτήρα του , το υπονομεύει και το οδηγεί στην άλωσή του για την ιδιωτικοποίησή του. Αυτό δεν θα το επιτρέψουμε και θα αγωνιστούμε να το ανατρέψουμε.

Σαν Εργατικό Κέντρο Καρδίτσας στηρίζουμε την Απεργιακή Κινητοποίηση των εργαζομένων στην Υγεία και καλούμε όλους τους εργαζόμενους και τις εργαζόμενες της Καρδίτσας να δώσουν ένα αγωνιστικό παρών την Πέμπτη 1 Δεκέμβρη και ώρα 12:30 το μεσημέρι στην πύλη του Νοσοκομείου.

Αγωνιζόμαστε όλοι για ένα Ισχυρό, Δωρεάν, Δημόσιο Σύστημα Υγείας προσβάσιμο σε όλους.

Προηγούμενο άρθρο Εκκλησιαστικά νέα
Επόμενο άρθρο Ρυθμίσεις κυκλοφορίας σε οδούς της πόλεως του Παλαμά