Ειδήσεις

Εργατικό Κέντρο Καρδίτσας: Στηρίζουμε τον αγώνα των αγροτών


Για άλλη μια φορά οι αγρότες βγαίνουν στον δρόμο αγωνιζόμενοι για την επιβίωσή τους, για το δικαίωμα να ζήσουν με αξιοπρέπεια και καλλιεργώντας τα χωράφια των πατεράδων τους, των παππούδων τους, να θρέψουν την οικογένειά τους και να σπουδάσουν τα παιδιά τους.

Κάθε χρόνο και χειρότερα, κάθε πέρσι και χειρότερα που λένε και οι παλιότεροι και έχουν απόλυτο δίκαιο.

Το μεγάλο κόστος παραγωγής με την μεγάλη αύξηση των τιμών των εφοδίων, της μεγάλης αύξησης του πετρελαίου, του ηλεκτρικού ρεύματος, οι μεγάλες μειώσεις των επιδοτήσεων, οι εξευτελιστικές τιμές στα προϊόντα  και η άρνηση της κυβέρνησης να στηρίξει με ουσιαστικά μέτρα και πράξεις τον πρωτογενή τομέα οδηγούν στον μαρασμό και στο ξεκλήρισμα των μικρομεσαίων αγροτών.

Όσο συνεχίζεται αυτή η πρακτική από μεριάς  κυβέρνησης στον πρωτογενή τομέα το μόνο σίγουρο είναι ότι όλο και πιο πολλοί θα εγκαταλείπουν τις καλλιέργειες, χιλιάδες νέα στρέμματα θα μείνουν ακαλλιέργητα αλλά το βασικό, ένας τομέας ο οποίος θα μπορούσε να συμβάλει σημαντικά μέσα από την παραγωγική διαδικασία να αποτελέσει το άρμα για την έξοδο από την κρίση και να βοηθήσει στην μείωση της ανεργίας.

Ας σταματήσουν κάποια κυβερνητικά παπαγαλάκια να λένε ότι οι κινητοποιήσεις των αγροτών είναι κομματικά υποκινούμενες και γίνονται ενόψει  και των επικείμενων εθνικών εκλογών γιατί σκόπιμα διαστρεβλώνουν την αλήθεια.

Η αλήθεια είναι ότι υποκινούνται από τον κίνδυνο του αφανισμού του κλάδου τους, από την στέρηση του δικαιώματος να ζήσουν με αξιοπρέπεια και αυτοί και η οικογένειά τους από τον κίνδυνο της πλήρη εξαθλίωσης και φτωχοποίησής τους.

Για αυτό ο αγώνας των αγροτών θα πρέπει να στηριχτεί απ΄όλους, να γίνει και δικός μας αγώνας γιατί ο αγώνας είναι κοινός. Να σταματήσουν και να αποτραπούν αυτές οι βάρβαρες πολιτικές που επιβάλλουν τα τελευταία χρόνια οι κυβερνήσεις, πολιτικές που καταστρέφουν τις ζωές μας και υποθηκεύουν το μέλλον των παιδιών μας.

Καταδικάζουμε κάθε προσπάθεια εκφοβισμού, τρομοκράτησης και ποινικοποίησης των αγροτών, όχι μόνο των αγροτών αλλά και όλων των εργαζομένων της χώρας. Στηρίζουμε τα δίκαια αιτήματά τους και καλούμε όλους τους αγρότες του νομού να συμμετέχουν στις κινητοποιήσεις που οργανώνει η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Ν.Καρδίτσας, να ενισχύσουν και να δυναμώσουν και άλλο το μπλόκο στο Ε65 με νέα τρακτέρ για να στείλουν έτσι ένα ισχυρό και ηχηρό μήνυμα αγώνα και αντίστασης στην κυβέρνηση.

Προηγούμενο άρθρο ΠΑΚ Θεσσαλίας: Η κυβέρνηση φορτώνει κι άλλα βάρη στους αγρότες με τις νέες αυξήσεις στις ασφαλιστικές εισφορές!
Επόμενο άρθρο Επίσκεψη μαθητών στην Παιδική Βιβλιοθήκη